Professor Groves partner in consortium dat H2020 Marie Curie ETN-beurs ontvangt
Prof. dr. Matthew Groves van het Groningen Research Institute of Pharmacy (GRIP) is partner in een consortium dat een H2020 Marie Curie ETN-beurs heeft ontvangen. De subsidie van 3,2 miljoen euro is bestemd voor het MepAnti-project, dat als doel heeft het probleem van antimicrobiële resistentie aan te pakken door zich te richten op enzymen van de methylerythritolfosfaatroute.
Antimicrobiële resistentie is een ernstig wereldwijd gezondheidsprobleem en er is momenteel geen interinstitutioneel en interdisciplinair consortium dat zich expliciet richt op de ontdekking en ontwikkeling van nieuwe anti-infectieuze agentia. Het MepAnti-consortium bestaat uit negen wetenschappelijke partners en zeven niet-wetenschappelijke partners. Het Helmholtz Institute for Pharmaceutical Research Saarland is coördinator. Het consortium wil verder gaan dan de state-of-the-art op het gebied van infectiebestrijding door de aantrekkelijke en onderbelichte enzymen van de 2C-methyl-D-erythritol 4-fosfaat (MEP-)route aan te pakken.
Prof. dr. Groves ontvangt 265.000 euro voor zijn aandeel in het project. Hij zal structurele biologie- en biofysische expertise leveren, met een focus op de eerste en snelheidsbeperkende stap die door DXS wordt gekatalyseerd.

Laatst gewijzigd: | 02 juli 2020 09:12 |
Meer nieuws
-
03 april 2025
IMChip en MimeCure in top 10 nationale Academische Startup Competitie
De startups IMChip van prof. dr. Tamalika Banerjee en MimeCure van prof. dr. Erik Frijlink en dr. Luke van der Koog zijn doorgedrongen tot de top 10 van de nationale Academische Startup Competitie.
-
01 april 2025
Nieuw kiesstelsel NSC kan ongewenste gevolgen hebben
Het nieuwe kiesstelsel, voorgesteld door minister Uitermark (NSC), kan mogelijk het fundamentele principe van evenredige vertegenwoordiging ondermijnen. Dat stelt hoogleraar Davide Grossi van de Rijksuniversiteit Groningen.
-
01 april 2025
‘Diversiteit maakt wetenschap beter’
Hannah Dugdale doet niet alleen biologisch onderzoek naar veroudering, ze brengt ook in kaart hoe het is gesteld met de diversiteit in de wetenschap. Voor dat laatste kreeg ze eind 2024 een van de twee jaarlijkse Athena Awards toegekend, een...