NWO Take-off financiering voor ENTEG spinout company Sencilia
Sencilia, een startup voortgekomen uit het Engineering and Technology Institute Groningen (ENTEG), heeft vroegfasefinanciering ontvangen van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Sencilia is opgericht door dr. Amar M. Kamat (voormalig postdoc binnen ENTEG en momenteel algemeen directeur van Sencilia) en prof. dr. Ajay G.P. Kottapalli (Associate Professor bij ENTEG) in september 2021 om flowsensoren te ontwikkelen voor het verbeteren van de patiëntveiligheid in neonatale en pediatrische kritieke zorg. De financiering betreft een Take-off fase 2 lening van 250.000 euro, toegekend aan het project 'Fish-inspired flow sensors for safe IV infusion therapy' dat Sencilia de komende twee jaar zal uitvoeren.
Het financieringsinstrument Take-off 2 is gericht op het stimuleren en ondersteunen van wetenschappelijke bedrijvigheid en ondernemerschap en wordt in Nederland jaarlijks toegekend aan twintig universitaire spin-offbedrijven.
Fish-inspired flow sensors for safer IV infusion therapy
Intraveneuze (IV) infusie therapie is een veel toegepaste procedure in ziekenhuizen, met meer dan een miljard infusies per jaar wereldwijd. IV infusies zijn echter zeer riskant. Tot 60% van alle infusies heeft een foutief debiet, en de resulterende onzekerheid over het debiet veroorzaakt ernstige nadelige gevolgen voor kwetsbare patiëntengroepen zoals premature baby's en ernstig zieke patiënten. Sencilia heeft een unieke bio-geïnspireerde sensor ontwikkeld om continu en in real time de IV-stroomsnelheid te controleren. De technologie onderscheidt zich door zijn kleine formaat, hoge gevoeligheid en lage kosten, en belooft de nieuwe zorgstandaard te worden voor de veiligheid van intraveneuze patiënten.
Laatst gewijzigd: | 26 juli 2023 12:53 |
Meer nieuws
-
07 april 2025
Plastic recycling: hoe kun je de koolstofatomen opnieuw gebruiken?
Wetenschappers van de RUG werken aan nieuwe manieren om plastic afval te recyclen en er nieuwe, hoogwaardige producten van te maken.
-
07 april 2025
Gratama Jubileumgift voor Marleen Kamperman en Marijke Lelieveld
Prof. dr. Marleen Kamperman en Marijke Lelieveld hebben EUR 100.000 ontvangen van de Gratama Stichting voor hun onderzoeksproject gericht op het produceren van biologisch textiel voor duurzame mode.
-
03 april 2025
IMChip en MimeCure in top 10 nationale Academische Startup Competitie
De startups IMChip van prof. dr. Tamalika Banerjee en MimeCure van prof. dr. Erik Frijlink en dr. Luke van der Koog zijn doorgedrongen tot de top 10 van de nationale Academische Startup Competitie.