NWA kent 1,8 miljoen toe aan consortium van prof. dr. Heinemann over de grenzen van celgroei
De Nationale Wetenschapsagenda (NWA) heeft EUR 1,8 miljoen toegekend aan het consortium dat wordt gecoördineerd door prof. dr. Matthias Heinemann van het Groningen Biomolecular Sciences and Biotechnology Institute (GBB). Het interdisciplinaire consortium van chemici, biologen en natuurkundigen gaat de grenzen van de groei van cellen onderzoeken.
Deze kennis is belangrijk om tal van maatschappelijke uitdagingen op te lossen. Nederlandse burgers worden betrokken door vernieuwende wetenschapscommunicatie, mede ontwikkeld door kunstenaars, media-designers en wetenschappers.
NWA-ORC
De 1,8 miljoen is toegekend vanuit de tweede ronde binnen het programma van de Nationale Wetenschapsagenda (NWA) van NWO: Research on Routes by Consortia (NWA-ORC). Binnen een NWA-ORC-consortium werkt een team aan interdisciplinair onderzoek. De gehele kennisketen, zowel publieke als private partijen, werkt nauw samen. Diverse andere consortia van onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen en de Faculty of Science and Engineering hebben een NWA-ORC gekregen.
Laatst gewijzigd: | 30 november 2020 16:40 |
Meer nieuws
-
22 januari 2025
RUG nomineert drie onderzoeken voor Klokhuis Wetenschapsprijs
De Scholierenacademie van de RUG heeft dit jaar drie onderzoeken ingezonden voor de Klokhuis Wetenschapsprijs. Deze prijs bekroont interessant en relevant wetenschappelijk onderzoek voor kinderen van 9 tot 12 jaar.
-
20 januari 2025
Een waterbestendige sensor die zichzelf herstelt
Het rekt, plakt, herstelt zichzelf als er een scheurtje ontstaat, het is water- en vorstbestendig, en het geleidt elektriciteit. PhD-student Zeyu Zhang heeft een zogenaamde hydrogel ontwikkeld onder begeleiding van Patrizio Raffa, hoogleraar Slimme...
-
06 januari 2025
Even sparren met een medische AI-assistent
Andra Cristiana Minculescu onderzocht hoe een AI-tool zou kunnen overleggen met een team van medische experts. Vandaag won ze met haar project de impact award van de Faculty of Science and Engineering, Rijksuniversiteit Groningen.