MAVA Doñana fellowship voor dr. Vansteelant
Op 1 april 2022 startte dr. Wouter Vansteelant een driejarige MAVA-Doñana-Spoonbill fel lowship bij het Groningen Institute for Evolutionary Life Sciences (GELIFES). Hi j gaat samenwerken met prof. dr. Theunis Piersma, bekleder van de Rudi Drent leerstoel in Global Flyway Ecology. Vansteelant gaat na hoe de beschermde maar bedreigde wetlands van Doñana, de delta van de Guidalquivir bij Sevilla in Spanje, verbonden zijn met de rest van de wereld via de migraties van lepelaars en grutto's. Die twee soorten worden al lang intensief bestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen, het NIOZ en de Universiteit van Amsterdam.
Lepelaars en grutto's zullen ons informeren over de verandering in het gebruik van de verschillende delen van de Doñana door dergelijke watervogels, nu dit Werelderfgoed opdroogt. Het opdrogen gebeurt niet door klimaatverandering, maar door overmatig gebruik van grondwater door een intensieve landbouwindustrie.
Laatst gewijzigd: | 20 april 2022 16:22 |
Meer nieuws
-
08 november 2024
Twee toekenningen van 6,7 miljoen voor FSE onderzoekers vanuit Nationale Wetenschapsagenda
Onderzoekers van de Faculty of Science and Engineering hebben twee grote NWO subsidies toegekend gekregen voor wereldwijd biodiversiteitsherstel en onderzoek naar het ontstaan van leven.
-
05 november 2024
ERC Synergy subsidie van vijf miljoen voor synthetisch celonderzoek
Professor Bert Poolman ontvangt samen met prof. Petra Schwille een ERC Synergy subsidie van vijf miljoen euro voor synthetisch celonderzoek.
-
28 oktober 2024
CogniGron: Een revolutie in toekomstbestendig computergebruik
In dit eerste artikel van de tweedelige CogniGron-serie vertellen Beatriz Noheda, Niels Taatgen en Erika Covi over het menselijk brein als bron van inspiratie bij het ontwikkelen van nog slimmere apparaten.