Marco Fraaije ontvangt financiering voor COST Action
Hoogleraar Marco Fraaije van het Groningen Biomolecular Sciences and Biotechnology Institute (GBB) ontvangt financiering voor de door hem geïnitieerde COST Action COZYME: computationally-assisted redesign of enzymes. Een COST Action is een interdisciplinair onderzoeksnetwerk dat onderzoekers en innovators vier jaar lang samenbrengt om een onderwerp naar keuze te onderzoeken en jonge onderzoekers te trainen in dit specifieke vakgebied. Het doel van de COZYME Action is om een netwerk van onderzoeksgroepen te creëren die betrokken zijn bij computationele enzym engineering, hetgeen zal starten in november van dit jaar.

De COZYME Action heeft tot doel een grensverleggend computationeel platform te ontwikkelen voor snelle enzym-verbetering. Om dat te bereiken is een netwerk samengesteld met enkele van de meest relevante spelers in Europa. Academische onderzoekers en R&D-medewerkers uit de industrie gaan samenwerken aan gebieden variërend van computationeel enzym-herontwerp en enzym engineering tot structurele biologie en enzymologie.
COST Actions
COST staat voor European Cooperation in Science and Technology (Europese samenwerking in wetenschap en technologie). Het is een financieringsorganisatie voor het opzetten van onderzoeksnetwerken, de zogenaamde COST Actions. COST ontvangt EU-financiering in het kader van het Horizon Europe-programma.

Laatst gewijzigd: | 20 oktober 2022 11:48 |
Meer nieuws
-
07 april 2025
Plastic recycling: hoe kun je de koolstofatomen opnieuw gebruiken?
Wetenschappers van de RUG werken aan nieuwe manieren om plastic afval te recyclen en er nieuwe, hoogwaardige producten van te maken.
-
07 april 2025
Gratama Jubileumgift voor Marleen Kamperman en Marijke Leliveld
Prof. dr. Marleen Kamperman en Marijke Leliveld hebben EUR 100.000 ontvangen van de Gratama Stichting voor hun onderzoeksproject gericht op het produceren van biologisch textiel voor duurzame mode.
-
03 april 2025
IMChip en MimeCure in top 10 nationale Academische Startup Competitie
De startups IMChip van prof. dr. Tamalika Banerjee en MimeCure van prof. dr. Erik Frijlink en dr. Luke van der Koog zijn doorgedrongen tot de top 10 van de nationale Academische Startup Competitie.