Laura Heinen wint Women Interactive Materials Award 2022
Dr. Laura Heinen heeft de Women Interactive Materials Award (WIMA) 2022 gewonnen. Ze ontving de prijs voor haar onderzoek naar adenosinetrifosfaat (ATP) dat synthetische blaasjes kruiselings kan voeden. In de toekomst kan dit worden toegepast als platformtechnologie om synthetische cellen te voeden of als biotechnologische nanoreactoren. Heinen werkt als postdoc in de Membrane Enzymology groep van Bert Poolman, bij het Groningen Biomolecular Sciences and Biotechnology Institute (GBB). De prijs werd uitgereikt tijdens een prijsuitreiking in Aken, Duitsland.
Zes finalisten van WIMA 2022 presenteerden hun onderzoek aan publiek en jury. De jury selecteerde Heinen als winnaar van 2022. Zij ontvangt 10.000 euro. Op de tweede en derde plaats eindigden dr. Eva Bertosin (TU Delft) en dr. Ji-Young Kim (University of Michigan).
Woman Interactive Materials Award
De Woman Interactive Materials Award wordt jaarlijks uitgereikt door het DWI Leibniz Institute for Interactive Materials in Duitsland. Het doel van de internationale competitie is om jonge vrouwelijke onderzoekers te promoten op het gebied van actieve en interactieve materialen. De wedstrijd is vooral gericht op vrouwelijke onderzoekers op postdoc-carrièreniveau.
Laatst gewijzigd: | 24 oktober 2022 11:38 |
Meer nieuws
-
08 november 2024
Twee toekenningen van 6,7 miljoen voor FSE onderzoekers vanuit Nationale Wetenschapsagenda
Onderzoekers van de Faculty of Science and Engineering hebben twee grote NWO subsidies toegekend gekregen voor wereldwijd biodiversiteitsherstel en onderzoek naar het ontstaan van leven.
-
05 november 2024
ERC Synergy subsidie van vijf miljoen voor synthetisch celonderzoek
Professor Bert Poolman ontvangt samen met prof. Petra Schwille een ERC Synergy subsidie van vijf miljoen euro voor synthetisch celonderzoek.
-
28 oktober 2024
CogniGron: Een revolutie in toekomstbestendig computergebruik
In dit eerste artikel van de tweedelige CogniGron-serie vertellen Beatriz Noheda, Niels Taatgen en Erika Covi over het menselijk brein als bron van inspiratie bij het ontwikkelen van nog slimmere apparaten.