Gronings Solar Racing team bereidt zich in Australië voor op wedstrijd zonnecelauto
Na twee jaar hard werken is het Groningse Top Dutch Solar Racing team in Australië. Het team bestaat uit studenten van de RUG, de Hanzehogeschool en MBO-instellingen. Op dit moment bereidt het team zich in Australië voor op de Bridgestone World Solar Challenge: een reis van 3.000 kilometer dwars door Australië in een auto op zonne-energie.
Die uitdaging gaat het team, met daarin onder andere Natuurkundestudent van de RUG Friso Resink, aan met hun eigen gebouwde zonneauto, de ‘Green Lightning’. De tocht leidt van Darwin aan de noordkust naar Adelaide aan de zuidkust en daarvoor heeft het team zeven dagen de tijd. Van 13 tot en met 20 oktober zal de Green Lightning elke dag tussen 8.00 en 17.00 uur zo ver mogelijk proberen te komen.
Natuurkunde-student RUG
Elk lid van het team heeft een bijzondere rol dat het geheel tot een succes maakt. Zo ook Natuurkundestudent van de Faculty of Science and Engineering Friso Resink. Hij is, samen met nog een ander teamlid, verantwoordelijk voor de strategie. In het kort betekent dit dat hij samen met één van de partners een model heeft ontwikkeld waarin allerlei verschillende data wordt verwerkt. Het model berekent op basis van die data de snelheid waarmee de zonneauto moet rijden om de race te kunnen voltooien.
Het team volgen
Het Top Dutch Solar Team is via verschillende social media kanalen te volgen:



Laatst gewijzigd: | 04 oktober 2019 14:25 |
Meer nieuws
-
07 april 2025
Plastic recycling: hoe kun je de koolstofatomen opnieuw gebruiken?
Wetenschappers van de RUG werken aan nieuwe manieren om plastic afval te recyclen en er nieuwe, hoogwaardige producten van te maken.
-
07 april 2025
Gratama Jubileumgift voor Marleen Kamperman en Marijke Leliveld
Prof. dr. Marleen Kamperman en Marijke Leliveld hebben EUR 100.000 ontvangen van de Gratama Stichting voor hun onderzoeksproject gericht op het produceren van biologisch textiel voor duurzame mode.
-
03 april 2025
IMChip en MimeCure in top 10 nationale Academische Startup Competitie
De startups IMChip van prof. dr. Tamalika Banerjee en MimeCure van prof. dr. Erik Frijlink en dr. Luke van der Koog zijn doorgedrongen tot de top 10 van de nationale Academische Startup Competitie.