EU ITN subsidie voor MANIC
De EU Marie Curie Actions hebben ongeveer 4 miljoen euro toegekend aan MANIC (Materials for Neuromorphic Circuits), een Innovative Training Network, gecoördineerd door prof.dr. Beatriz Noheda van het Zernike Institute for Advanced Materials (ZIAM) en gecoördineerd door Dr. Jean Fompeyrine (IBM Research-Zürich). Prof.dr. Jos Roerdink en Prof.dr. Lambert Schomaker (Bernoulli Institute for Mathematics, Computer Science and Artificial Intelligence) maken ook deel uit van dit Europese multidisciplinaire consortium.

De drie professoren zijn verbonden aan het CogniGron-centrum, waar de ideeën achter MANIC vandaan komen. Het MANIC-netwerk zal vijftien jonge en getalenteerde wetenschappers voorbereiden op de ontwikkeling van materialen die kunnen functioneren als netwerken van neuronen en synapsen door geleidbaarheid, plasticiteit en zelforganisatie te integreren. Deze materialen worden de belangrijkste elementen in een nieuwe generatie elektronische apparaten die zich kunnen aanpassen aan software en efficiënt leren mogelijk maken.
In MANIC worden de studenten opgeleid in een zeer multidisciplinaire en internationale omgeving gevormd door twaalf onderzoeksgroepen en elf partners uit de particuliere sector, gevestigd in Zwitserland, Frankrijk, Spanje, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, België en Nederland.
Laatst gewijzigd: | 06 december 2019 09:07 |
Meer nieuws
-
07 april 2025
Plastic recycling: hoe kun je de koolstofatomen opnieuw gebruiken?
Wetenschappers van de RUG werken aan nieuwe manieren om plastic afval te recyclen en er nieuwe, hoogwaardige producten van te maken.
-
07 april 2025
Gratama Jubileumgift voor Marleen Kamperman en Marijke Leliveld
Prof. dr. Marleen Kamperman en Marijke Leliveld hebben EUR 100.000 ontvangen van de Gratama Stichting voor hun onderzoeksproject gericht op het produceren van biologisch textiel voor duurzame mode.
-
03 april 2025
IMChip en MimeCure in top 10 nationale Academische Startup Competitie
De startups IMChip van prof. dr. Tamalika Banerjee en MimeCure van prof. dr. Erik Frijlink en dr. Luke van der Koog zijn doorgedrongen tot de top 10 van de nationale Academische Startup Competitie.