EU ITN subsidie voor MANIC
De EU Marie Curie Actions hebben ongeveer 4 miljoen euro toegekend aan MANIC (Materials for Neuromorphic Circuits), een Innovative Training Network, gecoördineerd door prof.dr. Beatriz Noheda van het Zernike Institute for Advanced Materials (ZIAM) en gecoördineerd door Dr. Jean Fompeyrine (IBM Research-Zürich). Prof.dr. Jos Roerdink en Prof.dr. Lambert Schomaker (Bernoulli Institute for Mathematics, Computer Science and Artificial Intelligence) maken ook deel uit van dit Europese multidisciplinaire consortium.
De drie professoren zijn verbonden aan het CogniGron-centrum, waar de ideeën achter MANIC vandaan komen. Het MANIC-netwerk zal vijftien jonge en getalenteerde wetenschappers voorbereiden op de ontwikkeling van materialen die kunnen functioneren als netwerken van neuronen en synapsen door geleidbaarheid, plasticiteit en zelforganisatie te integreren. Deze materialen worden de belangrijkste elementen in een nieuwe generatie elektronische apparaten die zich kunnen aanpassen aan software en efficiënt leren mogelijk maken.
In MANIC worden de studenten opgeleid in een zeer multidisciplinaire en internationale omgeving gevormd door twaalf onderzoeksgroepen en elf partners uit de particuliere sector, gevestigd in Zwitserland, Frankrijk, Spanje, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, België en Nederland.
Laatst gewijzigd: | 06 december 2019 09:07 |
Meer nieuws
-
03 februari 2025
Flexibele zonnepanelen en een getatoeëerde sensor
De zwarte stippen en lijnen op dit plastic plaatje geleiden stroom, en zijn net zo flexibel als het plastic eronder. En dat is bijzonder, vertelt adjunct hoogleraar Polymeertechniek Ranjita Bose: ‘Het is een geleidend polymeer, dat de flexibele...
-
30 januari 2025
Uitgelichte publicaties december 2024 - januari 2025
Lees hier over de uitgelichte publicaties van december/januari: nieuwe inzichten in elektronica van 2D materialen en in de eiwitklonten die de ziekte van Huntington veroorzaken.
-
28 januari 2025
Het heelal bestuderen om de wereld te begrijpen
Door de kosmos te begrijpen, kunnen we ook de fundamenten van onze wereld beter doorgronden. Dat is de gedachte achter het onderzoeksthema Fundamentals of the Universe, waarin drie instituten van de Rijksuniversiteit Groningen op unieke manier...