Ben Feringa verkozen tot lid van American Philosophical Society
Prof. dr. Ben Feringa is verkozen tot lid van de American Philosophical Society (APS), een van de oudste wetenschappelijke genootschappen in de Verenigde Staten, bestaande uit topwetenschappers in een breed scala aan disciplines. De APS werd in 1743 opgericht door Benjamin Franklin. De Society heeft ongeveer 1000 gekozen leden, waarvan ongeveer 160 internationale leden.

Ben Feringa (1951) is hoogleraar synthetische organische chemie aan de Rijksuniversiteit Groningen en heeft in 2016 de Nobelprijs voor de Scheikunde toegekend gekregen. Hij ontving deze prijs - die hij deelt met de Fransman Jean-Pierre Sauvage en de Brit Sir James Fraser - voor de ontwikkeling van moleculaire machines. Feringa heeft op verschillende terreinen van de chemie doorbraken weten te bewerkstelligen, zoals op het gebied van organische synthese, de katalyse, de supramoleculaire chemie en de nanotechnologie. Zijn onderzoeksprestaties zijn zo uitzonderlijk dat hij algemeen gezien wordt als één van de meest creatieve en productieve chemici ter wereld.
De American Philosophical Society is een van de oudste wetenschappelijke genootschappen in de Verenigde Staten. Met als doel “het delen van kennis” eert de APS geleerden en wetenschappers door intellectuele beurzen en gekozen lidmaatschappen aan te bieden en hun werk te stimuleren met halfjaarlijkse bijeenkomsten, publicaties, lezingen, tentoonstellingen en toegang tot hun internationaal erkende onderzoeksbibliotheek.
Lees de volledige lijst van 2024 APS leden op de American Philosophical Society website.
Laatst gewijzigd: | 25 juni 2024 15:29 |
Meer nieuws
-
03 april 2025
IMChip en MimeCure in top 10 nationale Academische Startup Competitie
De startups IMChip van prof. dr. Tamalika Banerjee en MimeCure van prof. dr. Erik Frijlink en dr. Luke van der Koog zijn doorgedrongen tot de top 10 van de nationale Academische Startup Competitie.
-
01 april 2025
Nieuw kiesstelsel NSC kan ongewenste gevolgen hebben
Het nieuwe kiesstelsel, voorgesteld door minister Uitermark (NSC), kan mogelijk het fundamentele principe van evenredige vertegenwoordiging ondermijnen. Dat stelt hoogleraar Davide Grossi van de Rijksuniversiteit Groningen.
-
01 april 2025
‘Diversiteit maakt wetenschap beter’
Hannah Dugdale doet niet alleen biologisch onderzoek naar veroudering, ze brengt ook in kaart hoe het is gesteld met de diversiteit in de wetenschap. Voor dat laatste kreeg ze eind 2024 een van de twee jaarlijkse Athena Awards toegekend, een...