Kennisoverdracht naar maatschappij en industrie
‘En dan heb je ineens een commercieel product in handen’
Valorisatie loont. Kennisbescherming helpt bij het vinden van commerciële en maatschappelijke partners om kennis toegepast te krijgen en zo maatschappelijke impact te creëren. Daarnaast mag je als onderzoeker van RUG en UMCG een kwart van de revenuen die vrijkomen uit commerciële toepassing van kennis naar eigen inzicht besteden voor nieuw onderzoek. Prof. dr. Erik Frijlink, prof. dr. Hedderik van Rijn, prof. dr. Francesco Picchioni en dr. Eize Stamhuis financieren onderzoek voor een deel vanuit royalties. Hun verhaal.
Laatst gewijzigd: | 07 juni 2019 09:06 |
Meer nieuws
-
16 december 2024
Jouke de Vries: ‘De universiteit zal wendbaar moeten zijn’
Aan het einde van 2024 blikt collegevoorzitter Jouke de Vries terug op het afgelopen jaar. Daarbij gaat hij in op zijn persoonlijke hoogte- en dieptepunten en kijkt hij vooruit naar de toekomst van de universiteit in financieel moeilijke tijden.
-
10 juni 2024
Om een wolkenkrabber heen zwermen
In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...