Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen

Onderzoeksproject Floating Future gefinancierd door NWO

11 juli 2023

Hoe kunnen we ons dichtbevolkte land leefbaar houden? Er is toenemende vraag naar ruimte voor wonen, industrie, energietransitie en voedselproductie. Zo’n 60% van ons land is nu al kwetsbaar voor overstromingen, en door klimaatverandering vormen zeespiegelstijging en rivier afvoeren een toenemende bedreiging. Maar behalve risico’s, biedt het water ook kansen voor nieuwe vormen van veilig ruimtegebruik: grootschalig drijvend bouwen. Het onderzoeksprogramma “Floating Future” onderzoekt vanuit governance, technologie en ecologie hoe we drijvend bouwen op grote schaal mogelijk kunnen maken en wat de sociale acceptatie hiervan is. We ontwikkelen drijvende klimaatadaptieve perspectieven voor het binnenland (IJmeer), havensteden en de Noordzee.

De Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen neemt als consortiumpartner deel aan Floating Future. Betrokken zijn dr. Margo van den Brink, prof. dr. Ina Horlings, prof. dr. Jos Arts en dr. Britta Restemeyer.

Zie ook nwo.nl

Laatst gewijzigd:11 juli 2023 14:34
Deel dit Facebook LinkedIn
View this page in: English

Meer nieuws

  • 11 maart 2025

    Oost-Groningen: de basisvoorzieningen moeten op orde

    Sjierdan Koster pleit voor langetermijndenken en voor het op orde
    brengen van de basisvoorzieningen in Groningen.

  • 05 maart 2025

    Vrouwen in de wetenschap

    De RUG viert Internationale Vrouwendag met een bijzondere fotoserie: Vrouwen in de wetenschap.

  • 11 februari 2025

    Ruimte voor je beperking

    De RUG doet het goed als het gaat om samenwerkingen tussen onderzoekers van verschillende faculteiten. Een mooi voorbeeld is het project ’Disabled city’, waarin onderzocht wordt hoe de mobiliteit van mensen met een fysieke beperking verklaard kan...