Faculteit Economie en Bedrijfskunde en Samenwerking Noord versterken samenwerking
De Faculteit Economie en Bedrijfskunde (FEB) en Samenwerking Noord hebben een overeenkomst ondertekend om hun samenwerking te bekrachtigen en voort te zetten. Beide partners kijken ernaar uit om de samenwerking verder te ontwikkelen. De samenwerking zal zich richten op IT en digitalisering. Samen zullen de twee partners onderzoeken hoe ze elkaar verder kunnen versterken op het gebied van kennisontwikkeling en talenten.
Samenwerking Noord is een netwerkorganisatie op het gebied van IT en digitalisering die actief is in Groningen, Friesland en Drenthe. Inmiddels zijn meer dan 100 publieke en private organisaties lid van de vereniging, waaronder de Rijksuniversiteit Groningen. FEB werkt al enige tijd actief samen met Samenwerking Noord. In de afgelopen periode is deze samenwerking vooral vormgegeven vanuit het Groningen Digital Business Centre (GDBC), een van de Centres of Expertise die deel uitmaakt van FEB.
“Onze ledenorganisaties zijn gevestigd in de drie noordelijke provincies en kennen allemaal de uitdagingen die IT en digitalisering met zich meebrengen. Kennis en innovatie, maar ook de instroom van nieuw talent is cruciaal. Dat maakt deze extra verbinding met de faculteit en de universiteit voor ons heel waardevol," zegt Fred Hassert, voorzitter van Samenwerking Noord.
Nieuwe vormen van samenwerking
Onlangs zijn er verschillende nieuwe vormen van samenwerking tussen FEB en Samenwerking Noord geïnitieerd. De University of Groningen Business School (UGBS) verzorgt momenteel een managementprogramma over digitale transformatie voor leden van Samenwerking Noord en daarnaast zijn andere executive programma's over digitalisering, AI, data science en analytics in ontwikkeling. Verder dragen verschillende experts van de faculteit bij aan kennisevenementen die worden georganiseerd door Samenwerking Noord, over thema's als digitale transformatie, datagedreven werken en AI. Via de netwerkorganisatie worden onderzoekers in contact gebracht met noordelijke bedrijven ten behoeve van hun academisch onderzoek. Daarnaast helpt Samenwerking Noord studenten en afgestudeerden te koppelen aan noordelijke werkgevers voor projecten, individuele opdrachten en stages. Tot slot zijn FEB en Samenwerking Noord betrokken bij een initiatief om een campus voor digitalisering te ontwikkelen op het voormalige Niemeyer-terrein in Groningen.
Beide partners kijken tevreden terug op eerdere samenwerkingen en kijken uit naar toekomstige initiatieven. Peter Verhoef, decaan van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde: "Via Samenwerking Noord verbinden we ons al geruime tijd met een groeiende groep Noordelijke werkgevers. Een recent voorbeeld van samenwerking is het opleidingsprogramma over digitale transformatie dat we succesvol hebben ontwikkeld vanuit UGBS, in samenwerking met Samenwerking Noord, en samen met de IT Academy van de Hanzehogeschool."
Laatst gewijzigd: | 04 april 2024 11:41 |
Meer nieuws
-
10 december 2024
Onderzoek van het CBS en de Rijksuniversiteit Groningen ontdekt mogelijke omzeiling van sancties tegen Rusland door kleine, jonge bedrijven
De Nederlandse goederenexport naar Rusland is na het opschalen van sancties door de Europese Unie in 2022 sterk teruggelopen. Tegelijkertijd is de Nederlandse export van gesanctioneerde goederen naar zeven landen met verhoogd risico op...
-
26 november 2024
Nieuw onderzoek wijst op kostenbesparende voordelen van gezondheidsapp
Uit onderzoek van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde (FEB) van de Rijksuniversiteit Groningen blijkt dat het gebruik van de SamenGezond-app, aangeboden door zorgverzekeraar Menzis, gepaard gaat met een aanzienlijke verlaging van de zorgkosten...
-
20 november 2024
Gerard van den Berg appointed as member of the Academia Europaea
Professor Gerard van den Berg had been appointed as member of the Academia Europaea, the European Academy for Sciences, Humanities and Letters.