FAQ
Honoursprogramma
Op onze website vind je meer informatie over de inhoud van het Honours programma. Daarnaast kun je in de maanden januari, februari en maart naar onze voorlichtingsbijeenkomsten inkomen.
Wervingsvoorlichtingsbijeenkomsten voor het Honoursprogramma worden altijd in januari, februari en maart georganiseerd door zowel het Honours College als de honours faculteitscoördinatoren.
Let op: De bijeenkomsten georganiseerd door het Honours College zijn toegankelijk voor alle eerstejaars studenten (voor het eerst ingeschreven aan de universiteit in een BA propedeuse programma), van alle opleidingen. Je bent welkom om binnen te lopen, aanmelden is niet nodig. Je krijgt de kans om met een honours student te praten en ervaringen uit eerste hand te horen!
Facultaire informatiebijeenkomsten zijn alleen toegankelijk voor studenten van die faculteit. Deze facultaire bijeenkomsten gaan specifiek in op het facultaire deel van het Honours College. Indien mogelijk ben je welkom op bijeenkomsten georganiseerd door het Honors College en faculteitscoördinatoren. We zien je graag op deze bijeenkomsten!
Ja, het Honours College neemt ook deel aan de Bachelor Open Dag van de Rijksuniversiteit Groningen.
Sollicitatieprocedure
Je kan de belangrijke data en deadlines vinden op de pagina voor de sollicitatieprocedure.
Ja, maar licht in het sollicitatieformulier toe waarom je niet aan de eisen voldoet.
Je berekent een gewogen gemiddelde door elk cijfer te vermenigvuldigen met het aantal ECTS van het betreffende vak. Vervolgens deel je het totaal door het totaal aantal ECTS.
Het Honours College kent maar één instroommoment voor eerstejaarsstudenten. Doordat het Bachelor Honoursprogramma vanaf de start duurt tot het eind van de reguliere bachelor, is het niet mogelijk later in te stromen.
Helaas is het niet meer mogelijk om je na de deadline nog aan te melden voor de selectie.
Alle informatie voor de aanmelding kun je in het Google formulier kwijt. Je hebt daarin de optie om verschillende documenten te uploaden. In het formulier wordt tevens informatie gegeven over de bestandsnaam die moet worden gebruikt.
Een Curriculum Vitae. Het is niet noodzakelijk om een foto toe te voegen aan je CV. Mocht je dit wel willen doen, gebruik dan een heldere en nette foto (zorg ervoor dat het bestand niet te groot is).
Een kopie van ProgressWWW is voldoende. Je kunt je cijferlijst downloaden op Progress (Ga naar resultaten, sorteer (alle) resultaten op datum, selecteer 'Afdrukken' rechtsonder in je scherm --> selecteer 'Opslaan als PDF').
Het Honours College ontvangt het cv graag in Engels, zodat dit voor alle betrokkenen toegankelijk is.
Vul de Google Forms zo compleet mogelijk in voordat de deadline verstrijkt. Geef op de plaats van de gevraagde informatie precies aan wat er nog mist en wat de reden daarvoor is.
We vragen ieder van jullie om met je computer of mobiele telefoon een video van 3 minuten op te nemen. Je hoeft je gezicht niet in je video te laten zien en je kunt het doen zonder dia's of andere visuele hulpmiddelen.
Je hoeft niet te streven naar perfectie in de video-opname. Zelfs als je video een beetje wazig is, is dit niet iets dat de beoordeling van je aanvraag zal beïnvloeden.
Je bent een eerstejaarsstudent als je voor het eerst ingeschreven bent voor een bachelor opleiding aan de RUG. Dat betekent dat je in je eerste collegejaar voor de betreffende bacheloropleiding staat ingeschreven.
Voor studenten in het programma
Als je een tussentijdse referentiebrief nodig hebt, kun je hiervoor contact opnemen met de studieadviseur (honours.advisor rug.nl). Heb je een officieel bewijs van je resultaten nodig? Dan kun je via honours rug.nl regelen dat je een gestempelde uitdraai van ProgressWWW krijgt om te laten zien.
In het geval van het geoorloofd missen van een sessie voor een vak bepaald de docent van het desbetreffende vak wat de beste manier is om dit te compenseren en een kennisachterstand te voorkomen. Vaak is dit door middel van een vervangende opdracht. In het geval dat een algemene Honours sessie gemist wordt, zal het Honours College een vervanging regelen.
Als je helaas het idee het dat het Honours College toch niet voor jou is, is het mogelijk om te stoppen door middel van een mail naar de studieadviseur (honours.advisor rug.nl) of bureau studentzaken (honours rug.nl). Je zult dan uitgenodigd worden voor een evaluatiegesprek met de studieadviseur en het Honours College zal zorgen dat je wordt uitgeschreven. Mocht je stoppen terwijl je nog lopende vakken hebt, stuur dan ook de desbetreffende docenten even een mailtje dat je niet meer komt. Heb je twijfels over het programma? Contacteer vooral de studieadviseur om dit te bespreken en te zien wat de mogelijkheden zijn.
Als je alle vakken haalt die je per jaar moet halen, lig je op schema. Als je wilt weten welke vakken je moet volgen voor het Honours College in een jaar, kijk dan op Ocasys of de Student Portal. Als je één of meerdere vakken niet gehaald hebt, neem dan contact op met onze studieadviseur via honours.advisor rug.nl voor een afspraak. Om te zien of je nog aan de entreevoorwaarden voor het volgende jaar voldoet, kun je het beste de Education and Assessment Regulations (EAR) in de Honours Student Portal raadplegen.
Het Honours College is in principe streng op de 100% aanwezigheidsplicht, maar kan soms een uitzondering maken in geval van ziekte, overlap met andere studieverplichtingen en ernstige familieomstandigheden zoals het overlijden van een familielid. In het geval dat dit voor jou nodig is, dien je zowel het Honours College als je docent hiervan op de hoogte te stellen en zullen zij kijken naar een manier om de gemiste lesstof in te halen.
Na het programma
Het Honours College geeft geen andere verklaring van inschrijving dan de toelatingsbrief die studenten krijgen.
Om de resultaten van het Honoursprogramma op je reguliere bul te krijgen, moet je deze, met de rest van je vakkenpakket van je reguliere opleiding, laten goedkeuren door de examencommissie van je reguliere opleiding. Dit kan je in gang zetten door je vakkenlijst in ProgressWWW in te voeren.
Studenten krijgen geen certificaat van het programma. De resultaten verschijnen op de reguliere bul. Wel ontvangen studenten een aanbevelingsbrief. Studenten ontvangen deze brief op de closing ceremony. Mocht je daar onverhoopt niet bij kunnen zijn, dan is het mogelijk om na deze ceremonie jouw aanbevelingsbrief op het halen bij de balie in het Honours College in het Academiegebouw (Kaart en toegankelijkheid van het Honours College). 360 graden foto in het Honours College. Neem wel eerst even contact op met honours rug.nl om te kijken wanneer dit mogelijk is.
Laatst gewijzigd: | 18 december 2024 09:08 |