Skip to ContentSkip to Navigation
Onderwijs Veelgestelde vragen Naast je studie Naar het buitenland

Financiën

  • Wat zijn globaal de kosten van een uitwisseling?

    De kosten van een uitwisseling zijn afhankelijk van het land waar je naar toe gaat. De reiskosten naar een bepaald land kunnen hoog zijn, maar daar en tegen kunnen de verblijfskosten weer lager zijn. Bij het opstellen van een begroting moet je onder andere rekening houden met de volgende posten: reiskosten, verblijfskosten, verzekeringen en studieartikelen. Op de website van de Nuffic vind je meer informatie over deze begrotingsposten en bedragen per land.
  • Hoe kan ik een verblijf in het buitenland financieren?

  • Moet ik collegegeld betalen als ik tijdelijk in het buitenland ga studeren?

    Je kunt alleen via een uitwisselingsprogramma studeren aan een buitenlandse universiteit als je ingeschreven staat aan de Rijksuniversiteit Groningen en het collegegeld hebt betaald. Je hoeft geen collegegeld te betalen aan de buitenlandse universiteit. Als je als reguliere student naar een buitenlandse instelling gaat, moet je waarschijnlijk wel collegegeld betalen.
  • Hoe kan ik een beurs voor een uitwisselingsprogramma aanvragen?

    Een beurs voor een uitwisselingsprogramma vraag je aan bij de International Office van je eigen faculteit.
  • Ik heb een beurs voor een uitwisselingsprogramma aangevraagd. Wanneer hoor ik of ik de beurs krijg?

    Als je graag via een uitwisselingsprogramma wilt studeren aan een buitenlandse universiteit moet je deelnemen aan een selectieronde. De aanmeldingsprocedure en de deadlines verschillen per faculteit. Als je bent toegelaten tot het uitwisselingsprogramma krijg je de bijbehorende beurs. Deze beurs wordt pas definitief toegekend als je hebt voldaan aan een aantal voorwaarden. Bijvoorbeeld: het behalen van een bepaald aantal studiepunten. Op de website van de International Office van je eigen faculteit vind je meer informatie over de aanmeldingsprocedure, de deadlines en de voorwaarden.
  • Ik heb voor een particulier fonds een aanbevelingsbrief nodig van een studentendecaan. Hoe kom ik daar aan?

    Maak online een afspraak met een studentendecaan van het Studenten Service Centrum. De studentendecaan bespreekt met jou o.a. de betekenis van je buitenlandse reis binnen het kader van je opleiding en je begroting.

    Meenemen naar afspraak
    Op de website vind je een overzicht van de gegevens die je mee moet nemen naar je afspraak met de studentendecaan.
View this page in: English