Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Campus Fryslân

RUG/CF student Alice Haywood wint Enterprijs 2024 met start-up Autimelody

14 juni 2024
Winnaar Alice Haywood

Alice Haywood ontwikkelde de app Autimelody om te kunnen communiceren met mensen die vanwege hun beperking moeite hebben met het begrijpen van taal, want muziek begrijpen ze namelijk vaak wel. Met haar start-up won ze de Enterprijs 2024.

Voor student Global Responsibility & Leadership Alice Haywood is het ontwikkelen van de app Autimelody een antwoord op haar zoektocht om met haar zus te kunnen communiceren. Ze schreef zich in voor de Enterprijs en werd door RUG/CF genomineerd voor deelname. 

decoratieve afbeelding

Leeuwarder wethouder en jurylid Abel Reitsma van de Enterprijs prees de sociale impact van Autimelody en de hartverwarmende motivatie van de jonge ondernemer. De Enterprijs is een prijs voor het beste idee van een Friese studentondernemer en bestaat uit 5000 euro startkapitaal en een jaar lang begeleiding van Inqubator in Leeuwarden. 

Alice Haywood: 'Ik vind het geweldig dat ik de kans heb gekregen om mee te doen aan de Enterprijs! Ik geloof echt in Autimelody en kan niet wachten om te zien hoe het zich ontwikkelt met de hulp van de incubator en de financiële steun.' En over de finale: 'Ik was zo blij dat ik bekende gezichten van de campus om mij heen had om mijn zenuwen van tevoren te kalmeren en me te steunen tijdens de pitch!’

decoratieve afbeelding
Laatst gewijzigd:19 juni 2024 13:40
View this page in: English

Meer nieuws

  • 10 juni 2024

    Om een wolkenkrabber heen zwermen

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 24 mei 2024

    Lustrum 410 in beeld

    Lustrum 410 in beeld: Een fotoverslag van het lustrum 2024

  • 21 mei 2024

    Uitslag universitaire verkiezingen 2024

    De stemmen zijn geteld en de uitslag van de universitaire verkiezingen is binnen!