Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Campus Fryslân

RUG/CF en Ekwadraat versterken samenwerking op het thema energietransitie en circulaire economie

17 december 2024
decoratieve afbeelding
Dhr. Hoa Pham (Manager Ekwadraat) en prof. dr. mr. Tjalling Halbertsma (Decaan Campus Fryslân)

Ekwadraat Advies en de Rijksuniversiteit Groningen/Campus Fryslân gaan samen werken aan het vergroten van de circulaire economie en het versnellen van de energietransitie. Hiervoor hebben beide partijen een intentieovereenkomst ondertekend.

De samenwerking richt zich op vier pijlers: onderwijs, leven lang ontwikkelen, netwerken en kennisdeling, en gezamenlijk onderzoek. Campus Fryslân en Ekwadraat bundelen hun krachten om studenten een unieke leerervaring te bieden, waarbij ze niet alleen in de klas aan hun academische kennis werken, maar ook betrokken worden bij actuele vraagstukken uit de praktijk in zogenaamde Living Labs. Door samen te werken met het adviesbureau krijgen studenten de kans om hun academische kennis toe te passen op echte vraagstukken, waardoor ze zich beter kunnen voorbereiden op hun carrière.

De samenwerking richt zich ook op leven lang ontwikkelen door het aanbieden van onderwijsprogramma’s en trainingen voor professionals. Het adviesbureau levert praktische expertise, terwijl de faculteit zorgt voor een academische basis. Deze gezamenlijke aanpak maakt het mogelijk om op maat gemaakte programma’s te creëren, die aansluiten bij de specifieke behoeften van professionals in diverse sectoren.

Een ander belangrijk aspect van de samenwerking is het netwerken en delen van kennis. Beide organisaties beschikken over uitgebreide netwerken, die zij via deze samenwerking met elkaar delen. Dit biedt waardevolle kansen voor zowel studenten als professionals om nieuwe contacten te leggen. Daarnaast versterkt het de onderzoeksactiviteiten, waarbij gezamenlijk onderzoek wordt verricht naar actuele vraagstukken, wat zowel de academische kennis vergroot als bijdraagt aan praktische oplossingen voor maatschappelijke en bedrijfsgerelateerde problemen.

Deze innovatieve samenwerking biedt vele voordelen voor alle betrokkenen: studenten, professionals, en de maatschappij als geheel. Het resultaat is een onderwijsomgeving die niet alleen theoretisch sterk is, maar ook in staat is om flexibel in te spelen op de veranderende eisen van de arbeidsmarkt. Beide partijen kijken uit naar verdere versterking van de samenwerking in de toekomst.

Laatst gewijzigd:17 december 2024 16:34
Deel dit Facebook LinkedIn
View this page in: English

Meer nieuws

  • 24 maart 2025

    RUG 28e in World’s Most International Universities 2025 ranglijst

    De Rijksuniversiteit Groningen is door Times Higher Education gerangschikt op de 28e plek in de World’s Most International Universities 2025 ranglijst. Daarmee laat de RUG instellingen als MIT en Harvard achter zich. De 28e plek betekent een stijging...

  • 05 maart 2025

    Vrouwen in de wetenschap

    De RUG viert Internationale Vrouwendag met een bijzondere fotoserie: Vrouwen in de wetenschap.

  • 16 december 2024

    Jouke de Vries: ‘De universiteit zal wendbaar moeten zijn’

    Aan het einde van 2024 blikt collegevoorzitter Jouke de Vries terug op het afgelopen jaar. In de podcast gaat hij in op zijn persoonlijke hoogte- en dieptepunten en kijkt hij vooruit naar de toekomst van de universiteit in financieel moeilijke tijden...