RUG Campus Fryslân doet mee aan landelijk onderzoek naar regeneratieve landbouw
Regeneratieve landbouw is een duurzamere manier van combineren van voedselproductie en consumptie, waarbij de balans tussen natuur/ecologie, gezondheid en de volhoudbare bedrijfsmodellen centraal staat.
Samen met boeren, ketenpartijen en onderzoekers gaan wij in het programma Re-Ge-NL de komende 7 à 8 jaar om boeren helpen om regeneratieve landbouwpraktijken toe te passen, waarbij zij voedselproductie combineren met bijvoorbeeld bodemverbetering en natuurherstel. Re-Ge-NL is een initiatief van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Het is ontwikkeld door Next Food Collective, Wageningen Universiteit & Research, Universiteit Utrecht en Rijksuniversiteit Groningen, samen met 54 partners uit het hele voedselsysteem. Het gaat in dit bijzondere programma om kennisontwikkeling, onderzoek, ontwikkeling en innovatie. Het doel is om dit traject in te gaan met 1.000 boeren in heel Nederland! Hierbij zijn ook veel (keten)partijen bij betrokken. Zo willen wij bijdragen aan het behoud van onze natuurlijke hulpbronnen én economische kansen bieden voor boeren.
Spreekt dit programma je aan? Je leest er meer over in de interessante vacature voor programmamanager Regeneratieve Landbouw Transitie.
Lees meer over Duurzame Landbouw Transitie bij de RUG.
Laatst gewijzigd: | 29 april 2024 15:54 |
Meer nieuws
-
16 december 2024
Jouke de Vries: ‘De universiteit zal wendbaar moeten zijn’
Aan het einde van 2024 blikt collegevoorzitter Jouke de Vries terug op het afgelopen jaar. Daarbij gaat hij in op zijn persoonlijke hoogte- en dieptepunten en kijkt hij vooruit naar de toekomst van de universiteit in financieel moeilijke tijden.
-
10 juni 2024
Om een wolkenkrabber heen zwermen
In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...