Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Campus Fryslân

Uniek GRL-programma opnieuw geaccrediteerd

07 mei 2023

"Innovatief, creatief en verfrissend": GRL is officieel opnieuw geaccrediteerd

Vandaag zijn we verheugd te kunnen melden dat onze BSc Global Responsibility and Leadership (GRL) aan University College Fryslân na vijf jaar opnieuw de accreditatie heeft ontvangen. Ons programma slaagt erin om te voldoen aan de hoge kwaliteitseisen van kleinschalig en intensief onderwijs.

De BSc Global Responsibility and Leadership (GRL) aan University College Fryslân is voortdurend in ontwikkeling om in te spelen op nieuwe mondiale uitdagingen. Het is innovatief en toekomstgericht en slaagt erin een nieuwe generatie kritische denkers op te leiden die zich bewust zijn van de ernst van de uitdagingen van vandaag en klaar staan om gezamenlijk en creatief te handelen.

Vandaag delen we met trots dat na vijf jaar ons programma opnieuw is geaccrediteerd. Ons programma voldoet daarmee met succes aan de kwaliteitsnormen voor kleinschalig en intensief onderwijs.

Wat betekent dit voor een student van het GRL-programma?
Je neemt deel aan een programma dat volgens het heraccreditatierapport "innovatief, creatief en verfrissend" is. GRL maakt deel uit van de brede familie van Liberal Arts & Sciences-opleidingen en heeft een unieke invalshoek en focus.

Het programma is ontwikkeld om te reageren op dringende en concrete problemen. De belangrijkste ambitie is om studenten uit te rusten met de kennis en vaardigheden die nodig zijn om mondiale uitdagingen aan te gaan, zoals klimaatrechtvaardigheid en wereldwijde armoede. Dat is dan ook de reden dat het programma is opgebouwd rond de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties.

Het heraccreditatierapport benadrukt dat "GRL een unieke positie inneemt in het Nederlandse hoger onderwijslandschap."

decoratieve afbeelding

Wat ons bijzonder maakt, is de focus op verantwoord leiderschap. In het GRL-programma neem je deel aan een 3-jarige leiderschapstraining die uit twee belangrijke componenten bestaat. Allereerst ligt de nadruk op persoonlijke ontwikkeling, met begeleide zelfreflectie, mentorschap en ethische scholing. Daarnaast wordt er gefocust op professionele groei door middel van onderzoeksstages bij zowel lokale als wereldwijde belanghebbenden, variërend van gemeentelijke instanties tot internationale organisaties.

We zijn met name trots op de erkenning in het heraccreditatierapport van de toewijding en expertise van ons professionele en academische team. Ons internationale personeel zet zich volledig in om uitmuntend onderwijs en professionele ondersteuning te bieden.

We streven ernaar om jouw toekomst open en veelbelovend te maken. En we hopen dat jij op jouw beurt nieuwe kansen creëert. Met de kennis en vaardigheden die je opdoet, hebben we er vertrouwen in dat je een positieve bijdrage zult leveren aan een betere wereld voor ons allemaal.

Laatst gewijzigd:10 mei 2023 11:53
View this page in: English

Meer nieuws

  • 16 december 2024

    Jouke de Vries: ‘De universiteit zal wendbaar moeten zijn’

    Aan het einde van 2024 blikt collegevoorzitter Jouke de Vries terug op het afgelopen jaar. Daarbij gaat hij in op zijn persoonlijke hoogte- en dieptepunten en kijkt hij vooruit naar de toekomst van de universiteit in financieel moeilijke tijden.

  • 10 juni 2024

    Om een wolkenkrabber heen zwermen

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 24 mei 2024

    Lustrum 410 in beeld

    Lustrum 410 in beeld: Een fotoverslag van het lustrum 2024