Jona Janssen
De facultaire commissie schreef dat ze het dit jaar een moeilijke opgave vond om uit een aanbod van zeer goede studenten de beste drie te kiezen en zeker om binnen deze drie ook nog te prioriteren. De jury kon zich zeer goed in het laatste deel van deze opmerking vinden en heeft pas na ampele discussie, ook met meewegen van de wijze waarop de kandidaten hun pitch gaven, gekozen voor Jona Janssen. Jona behaalt uitstekende studieresultaten. Hij studeerde cum laude af voor de bachelor filosofie met een gemiddeld cijfer van 8,7, deed een premaster artificiële intelligentie / computationele cognitieve wetenschappen (gemiddeld cijfer: 8,4), volgde vakken binnen de propedeuse psychologie (gemiddeld cijfer: 8,1) en is momenteel bezig met twee masteropleidingen: de researchmaster filosofie (gemiddeld cijfer tot nu toe: 8,7) en de master ‘Computational Cognitive Science’.
In zijn aanbiedingsbrief geeft Jona aan dat hij (zeer) breed geïnteresseerd is, hetgeen past bij zijn brede studiekeuze. Dit laatste pas ook bij zijn interessante overweging dat ‘Learning how to reason, write and argue well is one thing, but if you are not knowledgeable about the topics you are interested in, then you will only get so far’. Ook buiten zijn studie laat hij zich als een veelzijdig student kennen (een multi-talent, zoals de facultaire commissie het beschrijft). Hij luistert en maakt graag muziek, beklimt bergen, en is in talen geïnteresseerd (en volgt daarvoor cursussen binnen de bachelor Taalwetenschap). Hij was lid van de faculteitsraad, was studentassessor in het bestuur van de faculteit, was actief binnen STUFF (de studievereniging van de faculteit), een van de editors van Qualia (het verenigingsblad van STUFF) en was studentlid van het College van Beroep voor de Examens. Daarnaast heeft hij meegewerkt in de organisatie van workshops en een winterschool.
Jona hield een interessante en enthousiaste pitch waarin hij het begrip van de toepassing van Artificiële Intelligentie (AI) probeerde te verdiepen door hierbij de goede (filosofische) vragen te stellen: hoe kies je bijvoorbeeld uit twee verschillende modellen van AI?
Laatst gewijzigd: | 22 mei 2024 10:08 |