Helena Nielsen
Wat opviel aan alle drie de voordrachten van de faculteit Campus Fryslân was dat multidisciplinariteit het hoofdthema was. Helena Nielsen viel op door de wel heel heldere manier waarop ze, tijdens haar pitch, het nut van een multidisciplinaire benadering bij de aanpak van vooral complexe problemen uitlegde.
Uit haar uitgebreide en goed geschreven motivatiebrief wordt duidelijk dat Helena’s voornaamste drijfveer niet zozeer het behalen van heel goede cijfers is (wat ze overigens wel doet), maar veel meer het verwezenlijken van haar idealen voor natuurbehoud en het welzijn van onze planeet. Haar bachelor ‘Global Responsibility and Leadership’ (met een dubbele major in ‘Responsible Governance and Environment Sciences’ en een minor in ‘Development Studies’) heeft ze er helemaal op gericht om deze idealen vorm te geven. Ook haar verdere plannen, het volgen van een joint master ‘Geography of Environmental Risk and Human Security’, passen hier uitstekend bij. Ze hoopt dat dit laatste uitmondt in het doen van promotieonderzoek.
Haar bachelor-onderzoeksstage heeft Helena bij het ‘Global Center for Adaptation’ gedaan, waarbij ze ook geholpen heeft bij de voorbereidingen voor de Global Adaptation Summit 2021 en het ontwerpen van het Youth Adaptation Network. Een uitwisselingsstage met de Universiteit van Tokyo kon helaas niet doorgaan vanwege Covid-19, maar Helena heeft hier een goed alternatief voor gevonden, namelijk bovengenoemde minor bij de faculteit Letteren. Hier kwam ze, zoals ze schrijft, met veel nieuwe ideeën over (economische) ontwikkeling en duurzaamheid in aanraking.
Als student uit de eerste lichting die startte bij Campus Fryslân in september 2018, was Helena in de unieke positie om niet alleen een nieuwe studie te volgen, maar ook om mee te helpen aan de vormgeving van zowel deze studie als de nieuwe faculteit. Ze startte, samen met een aantal medestudenten, de studentenraad, die in de zomer van 2020 transformeerde tot de facultaire studievereniging Nobis Cura Futuri. Niet alleen was Helena actief in talloze universitaire commissies in Leeuwarden en in Groningen (bij het Green Office, tijdens haar minor bij de Faculteit Letteren), maar ook buiten de universiteit. Ze heeft daarnaast twee studentassistentschappen kunnen vervullen waarbij ze betrokken raakte bij niet alleen het geven van onderwijs, maar ook bij het vormgeven van het beleid van de faculteit. Het moge duidelijk zijn dat ook dit laatste zeer heeft bijgedragen aan haar vorming tot een uitstekende en multidisciplinair onderlegde student.
Laatst gewijzigd: | 15 maart 2022 13:21 |