Cecilia Eero
Cecilia Eero’s passie is bij te dragen aan de duurzaamheid van onze wereld. Haar hele studie en ook haar talloze extracurriculaire activiteiten zijn erop gericht deze passie academisch vorm te geven en, zoals ze ook mooi in haar pitch liet zien, dit in een internationaal perspectief te plaatsen èn in daden om te zetten.
Naast haar bachelor ‘Human Geography and Urban and Regional Planning’, met een minor binnen de faculteit Science and Engineering op het gebied van ‘Future Planet and Innovation’, heeft Cecilia met succes het verbredende en verdiepende deel van het Honours College gevolgd. In haar motivatiebrief geeft ze aan dat zowel het Honours College als de minor haar veel extra’s geleerd hebben, zoals samenwerken binnen een divers samengesteld team. Vanaf haar eerste jaar is Cecilia ook betrokken bij de Energy Academy en volgt ze, naast de vanuit Ruimtelijke Wetenschappen op dit gebied aangeboden masterclasses, ook het programma van deze academie. Alsof dit nog niet genoeg extracurriculaire studieactiviteiten zijn, heeft Cecilia ook nog de cursus Entrepeneurship gevolgd. Vervolgens is ze, met een door haar samengesteld team, geselecteerd om een business-idee verder uit te werken in het kader van het VentureLab. Uiteraard paste dit business-idee, gericht op het verminderen van het consumptiegedrag van studenten, bij haar idealen om de duurzaamheid van onze wereld te vergroten.
Cecilia is ook actief geweest binnen de Groningen Erasmus Student Netwerk vereniging en heeft geholpen bij de organisatie van twee introductieweken voor internationale studenten. Ze is lid van de studievereniging Ibn Battuta, PR-coördinator van de lezingencommissie en vicevoorzitter van de schermvereniging GSSV Donar.
Kortom, Cecilia blinkt niet alleen uit in haar studie, maar ook in tal van andere activiteiten. Toch is er nog één curriculum gerelateerde activiteit die de jury zeer imponeerde en hier genoemd moet worden. Dat is haar stage bij de afdeling ‘Planning and Development’ van de haven van Tallinn. In samenwerking met een top-architectenbureau moest er een nieuw masterplan voor de haven komen. Aan de hand van een softwareprogramma voor 3D-visualisaties heeft Cecilia geholpen nieuw te ontwerpen gebouwen te integreren binnen de structuur van reeds bestaande (‘erfgoed’) gebouwen. Het is mooi te zien dat een Groningse student haar kennis en kunde in een zo uitdagende context kan gebruiken om de wereld, althans in Tallinn, er mooier uit te laten zien.
Laatst gewijzigd: | 15 maart 2022 13:21 |