Wereldhandel en inkomensongelijkheid
Een iPhone wordt ontwikkeld in de Verenigde Staten, maar geproduceerd in China. Wie doet wat, waar en tegen welke beloning? Prof.dr. Marcel Timmer van het Groningen Growth and Development Centre ontving een Vici-beurs om de veranderende wereldhandel te onderzoeken. Wat zijn de gevolgen voor banen en inkomens van werknemers op regionaal, nationaal en mondiaal niveau?
Timmer: ‘De toenemende inkomensongelijkheid is een van de grootste maatschappelijke uitdagingen van deze tijd. Dit onderzoek moet de oorzaken van die groeiende ongelijkheid in kaart brengen, zodat we in de toekomst beter beleid kunnen formuleren om de onwenselijke gevolgen van gefragmenteerde wereldhandel tegen te gaan.’
Het online videomagazine Unifocus belicht wekelijks onderwerpen die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.
Laatst gewijzigd: | 10 september 2024 15:28 |
Meer nieuws
-
20 november 2024
Gerard van den Berg appointed as member of the Academia Europaea
Professor Gerard van den Berg had been appointed as member of the Academia Europaea, the European Academy for Sciences, Humanities and Letters.
-
15 november 2024
Faculteit Economie en Bedrijfskunde en De Nederlandsche Bank lanceren de "Klaas Knot Lezing"
De Faculteit Economie en Bedrijfskunde (FEB) van de Rijksuniversiteit Groningen en De Nederlandsche Bank (DNB) zijn verheugd om de nieuwe jaarlijkse "Klaas Knot Lezing" over (internationaal) economisch beleid aan te kondigen.
-
21 oktober 2024
Liekuut | Vol stroomnet? We moeten efficiënter omgaan met een schaars goed
Er is een boel gezegd over het vollopen van het stroomnet, en er wordt ook hard gewerkt aan uitbreiding van het net. Maar, zegt Machiel Mulder, hoogleraar Energie-economie bij de Rijksuniversiteit Groningen, het net vergroten is niet de...