Kopen voor het goede doel
Sinds de crisis werken goede doelen steeds vaker samen met bedrijven. Koop je een bepaald product dan doneert de fabrikant namens jou aan een goed doel. Dat kan geld zijn, maar ook steeds vaker zijn het materiële donaties, bijvoorbeeld een tetanusvaccinatie voor UNICEF voor elk pak luiers dat je koopt. Maar werkt het ook? En is er ook sprake van een negatief effect? Dr. Marijke Leliveld kreeg een Veni-subsidie om dat te onderzoeken.
In het online videomagazine Unifocus worden wekelijks onderwerpen belicht die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.
Laatst gewijzigd: | 12 maart 2020 22:17 |
Meer nieuws
-
17 december 2024
Autisme bij vrouwen: camoufleren eist zijn tol
Vrouwen met autisme krijgen vaak later een diagnose dan mannen. Onderzoeker Yvonne Groen ontwikkelde samen met haar collega’s een screeningsinstrument om de diagnose te vergemakkelijken.
-
10 december 2024
Onderzoek van het CBS en de Rijksuniversiteit Groningen ontdekt mogelijke omzeiling van sancties tegen Rusland door kleine, jonge bedrijven
De Nederlandse goederenexport naar Rusland is na het opschalen van sancties door de Europese Unie in 2022 sterk teruggelopen. Tegelijkertijd is de Nederlandse export van gesanctioneerde goederen naar zeven landen met verhoogd risico op...
-
26 november 2024
De angst om te eten
Renate Neimeijer doet onderzoek naar eetstoornissen bij kinderen en jongeren. Haar lopende onderzoek richt zich op de vermijdende en restrictieve voedselinname stoornis ARFID.