RUG eerste universiteit in Nederland die zich aansluit bij Green Chemistry Commitment
De Green Chemistry Commitment (GCC) is een programma gecreëerd door Beyond Benign (Verenigde Staten) om de wereldwijde Green Chemistry-gemeenschap te verenigen, te vieren en te versterken. Het doel van de GCC is om duurzame chemie principes in het hoger onderwijs te integreren en wetenschappers de vereiste vaardigheden aan te reiken om processen en producten te ontwerpen die minder gevaarlijk zijn voor de menselijke gezondheid en het milieu. Verschillende bedrijven (bijvoorbeeld Merck/Sigma-Aldrich) en universiteiten over de hele wereld hebben de GCC ondertekend om de principes van Green Chemistry te implementeren.
Koploperspositie
Onze universiteit, en in het bijzonder het Stratingh Instituut van de Faculty of Science & Engineering, is de eerste in Nederland die zich bij het initiatief aansluit. Dit geeft een sterk signaal af in termen van duurzaamheidsengagement, kijkend naar het huidige curriculum, de trackspecialisaties en de recente ontwikkelingen in de onderwijslaboratoria binnen onze scheikundeprogramma's.
Certificaat
Op de achtste Green and Sustainable Chemistry Conference in Dresden heeft een van onze vertegenwoordigende promovendi in de scheikunde, Thomas Freese, het certificaat namens de Rijksuniversiteit Groningen in ontvangst genomen. Beyond Benign is verheugd de RUG te mogen verwelkomen in de Green Chemistry-gemeenschap!
De Green Chemistry Commitment is ondertekend door prof. dr. Rob Timmermans (vice-decaan van de Faculty of Science & Engineering) en prof. Wesley Browne (hoogleraar en voorzitter van Molecular Anorganic Chemistry) en zal worden geïmplementeerd in verschillende tracks van bachelor- en masteropleidingen en PhD-projecten aan de Faculty of Science & Engineering.
Laatst gewijzigd: | 04 juni 2024 13:08 |
Meer nieuws
-
16 december 2024
Jouke de Vries: ‘De universiteit zal wendbaar moeten zijn’
Aan het einde van 2024 blikt collegevoorzitter Jouke de Vries terug op het afgelopen jaar. Daarbij gaat hij in op zijn persoonlijke hoogte- en dieptepunten en kijkt hij vooruit naar de toekomst van de universiteit in financieel moeilijke tijden.
-
10 juni 2024
Om een wolkenkrabber heen zwermen
In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...