Oproep tot inzendingen: Fototentoonstelling over diversiteit & inclusie
Maak je graag foto's? En wil je jouw stem laten horen? Deel je ervaringen met in- en uitsluiting aan de Rijksuniversiteit Groningen door je foto's in te sturen voor de Photovoice tentoonstelling over diversiteit en inclusie!
Waar gaat de tentoonstelling over?
Photovoice is een creatieve, kwalitatieve methode die in gemeenschappelijke onderzoek wordt gebruikt, waarbij deelnemers foto's kunnen inzenden die hun ervaringen illustreren. De methode wordt meestal gebruikt om veranderingen in empowerment in kwetsbare gemeenschappen te onderzoeken. Op die manier heeft de methode het doel om sociale verandering te bevorderen.
Waar moeten mijn foto's over gaan?
Lees onze leidende vragen hieronder en gebruik ze als thema voor je foto's. Je kunt ervoor kiezen om één of alle vragen te beantwoorden, met één thema per foto. Upload vervolgens je foto's via ons formulier, en leg iets uit over welke foto's je hebt gemaakt en wat ze voor jou betekenen.
Leidende vragen:
-
Wat zijn de momenten of plaatsen waar jij je het meest begrepen en gewaardeerd voelt binnen de universiteit?
-
Als je me beter zou kennen, zou je weten dat __________.
-
Om me begrepen en gewaardeerd te voelen op de universiteit, heb ik _________ nodig.
Wat nu?
Gebruik ons formulier om je foto's in te sturen. Je mag de foto's anoniem insturen als je dat wilt. De deadline voor inzendingen is zondag 26 februari. Als je vragen hebt, kan je een e-mail sturen naar diversity rug.nl.
Afhankelijk van het aantal inzendingen zal een selectieprocedure voor de tentoonstelling plaatsvinden. De tentoonstelling zal dan te zien zijn tijdens de Diversity & Inclusion Day georganiseerd door het RUG D&I Office en Noorderlink op 28 maart, en tijdens de komende Developing Across Differences conferentie in juli, en in een virtuele tentoonstelling op onze website. Wij overwegen ook andere mogelijkheden om de tentoonstelling te tonen, waarvoor wij je toestemming zal vragen.
Laatst gewijzigd: | 19 september 2024 10:39 |
Meer nieuws
-
17 december 2024
Autisme bij vrouwen: camoufleren eist zijn tol
Vrouwen met autisme krijgen vaak later een diagnose dan mannen. Onderzoeker Yvonne Groen ontwikkelde samen met haar collega’s een screeningsinstrument om de diagnose te vergemakkelijken.
-
26 november 2024
De angst om te eten
Renate Neimeijer doet onderzoek naar eetstoornissen bij kinderen en jongeren. Haar lopende onderzoek richt zich op de vermijdende en restrictieve voedselinname stoornis ARFID.
-
05 november 2024
Hebben ouders invloed op de roze of grijze bril van hun kinderen?
Hoe ontstaat een positieve blik eigenlijk? In hoeverre is opvoeding hierbij van belang? En welke rol speelt optimisme eigenlijk in het dagelijks leven van ouders en kinderen? Charlotte Vrijen probeert een antwoord te vinden op deze vragen. Ze doet...