Anthonya Visser nieuwe decaan Faculteit der Letteren
Het College van Bestuur van de RUG benoemt prof. dr. Anthonya (Thony) Visser per 1 november 2019 tot nieuwe decaan van de Faculteit der Letteren, voor een periode van vier jaar. Het faculteitsbestuur van Letteren is er trots op een ervaren academische leider te hebben gevonden, zowel in onderwijs als onderzoek, om prof. dr. Gerry Wakker na ruim 10 jaar op te volgen als decaan. Visser, hoogleraar Moderne Europese Literatuur en Cultuur, in het bijzonder de Duitse, werkt sinds 1999 bij de Universiteit Leiden en is sinds 2014 wetenschappelijk directeur van het Leiden University Centre for the Arts in Society (LUCAS).
Over Anthonya Visser
Thony Visser heeft vele bestuurlijke functies bekleed binnen en buiten de Universiteit Leiden, zoals opleidingsvoorzitter Duitse taal en cultuur en MA-opleiding Literary Studies. Ze is ook lid geweest van het Gebiedsbestuur Geesteswetenschappen (NWO), bestuurslid van de Landelijke Onderzoeksschool Literatuurwetenschappen (OSL) en lid van de Raad van Toezicht van de Fryske Akademy. Tevens heeft ze vele internationale functies bekleed, waaronder senior fellow aan het Freiburg Institute for Advanced Studies en gasthoogleraar aan de Emory University in Atlanta. Voorts was ze lid van commissies die het geesteswetenschappelijk onderzoek hebben geëvalueerd in onder andere het Verenigd Koninkrijk en Noorwegen. De laatste jaren werkte de hoogleraar bij het LUCAS aan financiële stabiliteit, het transparanter maken van werkprocessen en het efficiënter inrichten van de instituutsorganisatie.
Logische volgende stap
Visser: “Ik vind het een eer om decaan te worden van de prachtige Faculteit der Letteren van de RUG. Het is een logische volgende stap in mijn loopbaan en tegelijkertijd een echte uitdaging. Ik ben verheugd dat ik mijn Leidse, nationale en internationale ervaring met de Geesteswetenschappen zal kunnen inzetten in Groningen.”
Laatst gewijzigd: | 11 mei 2020 12:47 |
Meer nieuws
-
25 november 2024
Liekuut | Geef jongeren een culturele hangplek én een stem
Jongeren weten heel goed wat ze op cultureel gebied zouden willen zien en horen, alleen vertaalt zich dat nog niet altijd naar de programmering door culturele instellingen. Volgens Johan Kolsteeg, universitair docent kunstwetenschappen en bestuurslid...
-
08 oktober 2024
Passie voor duurzame mode
De Chileense journalist María Pilar Uribe Silva wijdde al haar halve leven aan het verduurzamen van de kledingindustrie. Deze zomer startte ze haar PhD aan de RUG. ‘Ik denk dat het kán, een duurzamere en rechtvaardigere kledingsector. Wat we nodig...
-
08 oktober 2024
De tong volgen
Thomas Tienkamp en Teja Rebernik leggen uit hoe fundamenteel onderzoek naar articulatie kan helpen om spraakstoornissen te verklaren en in de toekomst mogelijk kan bijdragen aan het herstel van mensen met spraakstoornissen.