RUG stopt aanbesteding Feringa Building
Het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) heeft besloten de aanbestedingsprocedure voor de nieuwe Feringa Building op de Zernike Campus te stoppen. Voortzetting van de procedure zal leiden tot een onoverbrugbaar verschil tussen het projectbudget en de verwachte inschrijfsommen van de aannemers. Dat is de conclusie van de RUG. De consequentie hiervan is dat het plan wezenlijk moet worden gewijzigd. De RUG moet daarom een nieuwe aanbestedingsprocedure starten.
‘Wij vinden het uiteraard erg jammer dat we dit besluit hebben moeten nemen’, zegt RUG vice-voorzitter Jan de Jeu, ‘maar we zijn tot de conclusie gekomen dat de gekozen aanbestedingsmethode in de huidige marktomstandigheden onvoldoende marktwerking tot stand heeft gebracht. In overleg met de Faculteit Science & Engineering en alle betrokken partijen zullen we bekijken welke gevolgen dit besluit heeft voor de doorlooptijd van het project. Wij zien mogelijkheden om het bouwproces zodanig aan te passen dat eventuele vertraging tot een minimum wordt beperkt.’
Feringa Building
Na de Bernoulliborg en de Linnaeusborg, zal de Feringa Building het derde nieuwe gebouw worden voor de Faculty of Science and Engineering. Het vervangt het huidige Nijenborgh 4 gebouw.
Het nieuwe gebouw zal zo'n 1400 studenten en 850 medewerkers huisvesten. Naast kantoor- en collegeruimtes zal het gebouw ook een breed scala aan bijzondere laboratoria bevatten, waaronder fysische, (bio)chemische en trillingsvrije labs.

Laatst gewijzigd: | 22 maart 2024 11:01 |
Meer nieuws
-
07 april 2025
Plastic recycling: hoe kun je de koolstofatomen opnieuw gebruiken?
Wetenschappers van de RUG werken aan nieuwe manieren om plastic afval te recyclen en er nieuwe, hoogwaardige producten van te maken.
-
07 april 2025
Gratama Jubileumgift voor Marleen Kamperman en Marijke Leliveld
Prof. dr. Marleen Kamperman en Marijke Leliveld hebben EUR 100.000 ontvangen van de Gratama Stichting voor hun onderzoeksproject gericht op het produceren van biologisch textiel voor duurzame mode.
-
03 april 2025
IMChip en MimeCure in top 10 nationale Academische Startup Competitie
De startups IMChip van prof. dr. Tamalika Banerjee en MimeCure van prof. dr. Erik Frijlink en dr. Luke van der Koog zijn doorgedrongen tot de top 10 van de nationale Academische Startup Competitie.