Gratis online cursus over Energietransitie start 24 oktober
Vooropleiding is overbodig en meedoen kost alleen tijd en aandacht. Op maandag 24 oktober gaat de gratis online cursus ‘Solving the Energy Puzzle’ voor de derde keer van start. De MOOC (Massive Open Online Course) geeft een breed inzicht in de kwesties rond energietransitie en is in 2015 ontwikkeld door de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en Energy Academy Europe (EAE). Na zeven weken – de duur van de cursus - ben je goed geïnformeerd over wat er komt kijken bij een van de heetste hangijzers in de wereld van vandaag: de energietransitie.
In de interactieve cursus – er is volop ruimte voor vragen en discussie - delen zes docenten van vijf verschillende faculteiten hun kennis over de energietransitie. Technische, juridische, economische, ruimtelijke en psychologische aspecten van de energietransitie komen aan bod. Zeven weken lang zijn de cursusdeelnemers bezig met video's, artikelen, discussies en quizzen.
De cursus begint met een introductie van prof. dr. André Faaij, wetenschappelijk directeur van EAE, over de noodzaak van de energietransitie en de integrale aanpak van het wereldwijde energiesysteem. In de daaropvolgende drie weken brengen prof. dr. ir. Gerard Dijkema, prof. mr. dr. Martha Roggenkamp en prof. dr. Machiel Mulder de technische, juridische en economische aspecten van de energietransitie aan bod. Vervolgens zullen dr. Christian Zuidema en prof. dr. Linda Steg uitwijden over ruimtelijke en psychologische aspecten van duurzame energiesystemen. In de laatste week zullen de MOOC-deelnemers hun kennis en vaardigheden inzetten bij het analyseren van een vraagstuk in hun eigen land.
Iedereen die Engels verstaat kan meedoen: het enige wat je als deelnemer nodig hebt is een computer, tablet of telefoon met internet-aansluiting en zo’n 4 uur per week tijd. De cursus wordt gegeven door top-docenten van de RUG en duurt 7 weken.
Energy Academy Europe is een internationaal centre of excellence voor energietransitie met de focus op onderwijs, onderzoek en innovatie. EAE is een initiatief van Hanzehogeschool Groningen en Rijksuniversiteit Groningen, gesteund door partners uit de energiesector.
Bron: nieuwsbericht EAE
Laatst gewijzigd: | 07 juli 2020 14:11 |
Meer nieuws
-
20 december 2024
NWO M1-subsidie voor drie FSE-onderzoekers
Dr. Antonija Grubišić-Čabo, dr. Robbert Havekes en prof. dr. ir. Jan Komdeur ontvangen een NWO M1-subsidie.
-
19 december 2024
Lessen voor adaptieve benadering voor de inrichting van Nederland
Waar komen nieuwe woningen en welke veranderingen in de landbouw heeft de overheid voor ogen? Hoe maken we ruimte voor klimaatadaptatie? In de Nationale Omgevingsvisie maakt de rijksoverheid belangrijke keuze over de ruimtelijke inrichting van...
-
19 december 2024
Jacquelien Scherpen geëerd met Hendrik W. Bode Lecture Prize 2025
Vanwege haar verdiensten voor de wetenschappelijke ontwikkelingen van regelsystemen en -techniek heeft Rector Magnificus Jacquelien Scherpen de 2025 Hendrik W. Bode Lecture prijs ontvangen van de IEEE Control Systems Society (CSS).