Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Avebe en RUG aan tafel voor nieuw Innovatiecentrum

20 april 2016

Avebe en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) onderzoeken gezamenlijk de mogelijkheid voor de huisvesting van het Avebe Innovatiecentrum op de Zernike Campus in de stad Groningen. Dit Innovatiecentrum omvat alle marketing en R&D faciliteiten van Avebe en is nu gehuisvest in Veendam en in Foxhol.

Avebe wil haar innovatiekracht versterken met één centraal Innovatiecentrum. Hier kan, in een inspirerende omgeving, interne kennis optimaal worden gebundeld én kan kennis worden ontwikkeld met kennisinstellingen. Ook zal de samenwerking en het contact met klanten centraal staan.

Op dit moment zijn Avebe en de RUG in overleg met als doel tot definitieve afspraken te komen.

Over Avebe

Avebe is een coöperatie van 2.500 akkerbouwers uit Nederland en Duitsland. De zetmeelaardappelen van deze leden worden jaarlijks verwerkt tot hoogwaardige ingrediënten op basis van aardappelzetmeel en -eiwit, waar ze wereldwijd toegevoegde waarde bieden in voeding maar ook in industriële toepassingen. Avebe werkt voortdurend aan de ontwikkeling van nieuwe mogelijkheden en toepassingen op basis van zetmeelaardappelen en richt zich op duurzame continuïteit.

Het bedrijf heeft 1.300 medewerkers en productielocaties in Nederland, Duitsland en Zweden en heeft verkoopkantoren in de Verenigde Staten, Europa, Azië en het Midden- Oosten. Het hoofdkantoor staat in Veendam.

Meer informatie over Avebe is te vinden op: www.avebe.com

Noot voor de redactie:

Contact: Janet Katerberg, Manager Communication Avebe

T. +31 (0)598 66 20 26

E. janet.katerberg@avebe.com

Laatst gewijzigd:12 maart 2020 21:43
View this page in: English

Meer nieuws

  • 24 mei 2024

    Lustrum 410 in beeld

    Lustrum 410 in beeld: Een fotoverslag van het lustrum 2024

  • 21 mei 2024

    Uitslag universitaire verkiezingen 2024

    De stemmen zijn geteld en de uitslag van de universitaire verkiezingen is binnen!

  • 13 mei 2024

    Moleculen stilzetten

    In zijn laboratorium bouwt natuurkundige Steven Hoekstra aan een opstelling die bestaat uit twee delen: een apparaat dat moleculen van barium-fluoride maakt, en een ander apparaat dat deze moleculen bijna stilzet om ze te kunnen onderzoeken.