Werk Universiteitsmuseum RUG te zien in Pop-Up Museum DWDD
Het Universiteitsmuseum van de Rijksuniversiteit Groningen is een van de musea die werk levert voor het tweede Pop-Up Museum van De Wereld Draait Door. Gastconservator Wim T. Schippers zal in het depot van het museum op zoek gaan naar bijzondere, verborgen werken en deze ten toon stellen in een van de negen zalen van het Pop-Up Museum.
Wegens groot succes opent De Wereld Draait Door op 29 januari 2016 voor de tweede keer een Pop-Up Museum in het Allard Pierson Museum, het archeologiemuseum van de Universiteit van Amsterdam. Het televisieprogramma zal met een aantal van haar vaste gasten negen zalen inrichten met werk uit de depots van elf Nederlandse musea. Het thema is ook dit keer: Verborgen Kunstwerken.
Video: Wim T. Schippers in De Wereld Draait Door over zijn gastconservatorschap en het Universiteitsmuseum
Negen musea
De negen gastconservatoren worden ieder aan een museum gekoppeld om in de kelders op zoek te gaan naar verborgen kunstwerken. Elke gastconservator krijgt samen met een museum één zaal in het Allard Pierson Museum, een zaal die geheel naar de idee en smaak van de gastconservator zal worden ingericht.
De gastconservatoren en musea zijn:
1 Wim T. Schippers – Universiteitsmuseum Groningen
2 Sander van de Pavert - Mauritshuis
3 Paul de Leeuw - Museum Boijmans van Beuningen
4 Beatrice de Graaf - Nationaal Militair Museum
5 Daan Roosegaarde - Het Scheepvaartmuseum
6 Robbert Dijkgraaf - Teylers museum en Museum Boerhaave
7 Paulien Cornelisse - Museum Volkenkunde en het Tropenmuseum
8 Sywert Van Lienden – Bonnefantenmuseum
9 Carice van Houten - Kröller-Müller Museum
Het DWDD Pop-Up Museum wordt mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds, de BankGiro Loterij en het Amsterdams Universiteitsfonds. Het NRC Handelsblad geeft net als bij de vorige editie een speciale pop-up krant uit.
Meer informatie
Rolf ter Sluis, Universiteitsmuseum
Laatst gewijzigd: | 12 maart 2020 21:46 |
Meer nieuws
-
16 december 2024
Jouke de Vries: ‘De universiteit zal wendbaar moeten zijn’
Aan het einde van 2024 blikt collegevoorzitter Jouke de Vries terug op het afgelopen jaar. Daarbij gaat hij in op zijn persoonlijke hoogte- en dieptepunten en kijkt hij vooruit naar de toekomst van de universiteit in financieel moeilijke tijden.
-
10 juni 2024
Om een wolkenkrabber heen zwermen
In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...