Rijksuniversiteit Groningen meest geliefd bij internationale studenten

Internationale studenten in Nederland studeren het liefst aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Dat blijkt uit een groot wereldwijd tevredenheidsonderzoek van Studyportals. De RUG is zeer content met deze uitslag. ‘Internationalisering is een speerpunt in het strategisch beleid van de RUG en een belangrijk instrument om de kwaliteit, innovatie en diversiteit verder te versterken. We zijn blij dat de internationale studenten dit herkennen en zo hoog waarderen,’ zegt rector magnificus Elmer Sterken.
De RUG biedt een breed internationaal onderwijsaanbod met meer dan 80 Engelstalige Masteropleidingen en PhD-trajecten, en 20 Engelstalige opleidingen op Bachelor’s niveau. De RUG heeft al 4000 internationale studenten van meer dan 120 verschillende nationaliteiten, en streeft naar 5000 internationale studenten in 2015. 20% van de staf en 60% van alle PhD studenten is internationaal.
De RUG verwelkomt dit jaar zo’n 1500 internationale studenten. Op dinsdag 27 augustus vindt in de Martinikerk de traditionele Welcoming Ceremony plaats. De ontvangst op de RUG is al meermalen door buitenlandse studenten aangemerkt als een van de beste van Nederland, wat er mede voor heeft gezorgd dat de RUG in de Internationale Student Barometer 2012 als de meest aanbevolen Nederlandse universiteit uit de bus kwam.
Laatst gewijzigd: | 18 maart 2022 14:55 |
Meer nieuws
-
24 maart 2025
RUG 28e in World’s Most International Universities 2025 ranglijst
De Rijksuniversiteit Groningen is door Times Higher Education gerangschikt op de 28e plek in de World’s Most International Universities 2025 ranglijst. Daarmee laat de RUG instellingen als MIT en Harvard achter zich. De 28e plek betekent een stijging...
-
05 maart 2025
Vrouwen in de wetenschap
De RUG viert Internationale Vrouwendag met een bijzondere fotoserie: Vrouwen in de wetenschap.
-
16 december 2024
Jouke de Vries: ‘De universiteit zal wendbaar moeten zijn’
Aan het einde van 2024 blikt collegevoorzitter Jouke de Vries terug op het afgelopen jaar. In de podcast gaat hij in op zijn persoonlijke hoogte- en dieptepunten en kijkt hij vooruit naar de toekomst van de universiteit in financieel moeilijke tijden...