Stoepkrijtpoëzie door huisdichter RUG
Op donderdag 2 juni, Hemelvaartsdag, vindt het slotproject van de huisdichter van de Rijksuniversiteit Groningen plaats. Joost Oomen zet, samen met zo'n zeventig studenten, de gehele binnenstad van Groningen met stoepkrijt onder de poëzie. Dit alles gebeurt 's nachts, zodat de bevolking van Groningen op vrijdagochtend wakker wordt tussen talloze gedichten.
Een studiejaar lang is Joost Oomen huisdichter geweest van de RUG. Het hele jaar heeft Joost gedichten geschreven voor de Universiteitskrant over actuele zaken die binnen de academische wereld speelden. Ook trad hij veel op in en buiten Groningen.
Slotakkoord
Als slotakkoord voor zijn huisdichterschap vond Oomen het een mooi idee om de hele Groninger binnenstad met poëzie te confronteren. Hij verzamelde zeventig vrienden die hij in de nacht van 2 juni allen een pak stoepkrijt geeft en een dichtbundel. Hiermee zetten ze in één nacht de gehele binnenstad onder de poëzie.
Bundel
Sinds 2000 stelt de RUG elk studiejaar een huisdichter aan. Naast dat er geld wordt vrijgemaakt voor dit soort projecten, komt er ook elk jaar een bundel uit van de huisdichter met daarin de gedichten die hij of zij dat jaar voor de universiteit schreef. De bundel van Joost Oomen komt in september uit.
Noot voor de redactie
Voor meer informatie: joost_oomen hotmail.com
Laatst gewijzigd: | 13 maart 2020 01:56 |
Meer nieuws
-
19 december 2024
Konstantin Mierau nieuwe vice-decaan Faculteit der Letteren
Het College van Bestuur van de RuG heeft dr. Konstantin Mierau per 1 januari 2025 benoemd tot vice-decaan van de Faculteit der Letteren. Decaan Thony Visser en PH-Middelen Sander van den Bos zijn verheugd met de benoeming en kijken uit naar de...
-
16 december 2024
Jouke de Vries: ‘De universiteit zal wendbaar moeten zijn’
Aan het einde van 2024 blikt collegevoorzitter Jouke de Vries terug op het afgelopen jaar. Daarbij gaat hij in op zijn persoonlijke hoogte- en dieptepunten en kijkt hij vooruit naar de toekomst van de universiteit in financieel moeilijke tijden.
-
10 december 2024
De tijd zal het leren: wat jaarringen ons vertellen over het verleden
DNA-analyse van eeuwenoude botten, tanden of planten kunnen familierelaties, populatiebewegingen en domesticeringsmethoden onthullen. Pınar Erdil vertelt er meer over.