Ab Klink en Naema Tahir spreken op symposium ‘Religie, burgerschap en integratie’
Ab Klink en Naema Tahir zijn enkele van de sprekers tijdens het symposium ‘Religie, burgerschap en integratie’ van het Instituut voor Integratie en Sociale Weerbaarheid (ISW). Als dagvoorzitter treedt op prof.drs. Jacques Wallage Openbaar Bestuur. Het symposium vindt plaats op woensdag 22 juni 2011, van 12.00-17.00 uur in Het kasteel, Melkweg 1, Groningen.
Oud-minister en hoogleraar ‘Zorg, arbeid en politieke sturing’ Ab Klink, schrijver en columniste Naema Tahir, bijzonder hoogleraar recht en religie Fokko Oldenhuis, en schrijver, presentator en onderzoeker Thierry Baudet geven in Groningen tijdens het symposium op 22 juni hun mening over vraagstukken als ‘hoe bedreigend is de Islam?’ en ‘wat is de invloed van religie in het publieke domein?’.
Religie een splijtzwam?
In een samenleving die steeds pluriformer wordt, zien we religieuze verschillen vaak als een probleem. Mensen voelen zich bedreigd door de Islam, een religie waar ze weinig van weten en die zich steeds duidelijker manifesteert in de samenleving. Maar hoe bedreigend is de Islam eigenlijk? In hoeverre wijkt ze in haar fundamentele uitgangspunten af van andere godsdiensten? Is religie een splijtzwam of kunnen we religie juist aanwenden om integratie te bevorderen? Of is burgerschap iets van de staat en moeten religies daarbuiten blijven?
Aanmelden
Naast de vier inspirerende sprekers is er ruimte voor discussie met het publiek Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan dit middagsymposium. Zij kunnen zich aanmelden via de website www.instituutisw.nl.
Datum: Woensdag 22 juni 2011
Tijd: 12.00 – 17.00
Locatie: Het Kasteel, Melkweg 1, Groningen
Kosten: € 25,00 (inclusief lunch)
Instituut ISW
Het instituut ISW (Instituut voor Integratie en Sociale Weerbaarheid) is een multidisciplinair en interuniversitair onderzoeksinstituut dat ernaar streeft om d.m.v. wetenschappelijk onderzoek inzicht te verschaffen in de manier waarop een sociaal weerbare samenleving gecreëerd kan worden, waarin de perspectieven en identiteiten van verschillende culturele groepen geïntegreerd zijn en deze groepen positieve relaties met elkaar onderhouden. Het doet dat in nauwe samenwerking met de praktijk.
Noot voor de redactie
Meer informatie: dr. Aafje Dotinga, programmamanager ISW, tel. 050-363 7122, a.dotinga rug.nl
Websites ISW: www.instituutisw.nl
Laatst gewijzigd: | 13 maart 2020 01:54 |
Meer nieuws
-
26 november 2024
De angst om te eten
Renate Neimeijer doet onderzoek naar eetstoornissen bij kinderen en jongeren. Haar lopende onderzoek richt zich op de vermijdende en restrictieve voedselinname stoornis ARFID.
-
05 november 2024
Hebben ouders invloed op de roze of grijze bril van hun kinderen?
Hoe ontstaat een positieve blik eigenlijk? In hoeverre is opvoeding hierbij van belang? En welke rol speelt optimisme eigenlijk in het dagelijks leven van ouders en kinderen? Charlotte Vrijen probeert een antwoord te vinden op deze vragen. Ze doet...
-
10 september 2024
Steeds weer de verkeerde
Julie Karsten onderzoekt hoe ervaringen met seksueel grensoverschrijdend gedrag de online partnerkeuze van jongeren beïnvloeden. Ze richt zich vooral op de vraag of mensen die eerder ‘dader’ of ‘slachtoffer’ zijn geweest elkaar opzoeken. Door deze...