Verkiezing Docent van het Jaar Prijs 2009
Aan de Rijksuniversiteit Groningen vindt op donderdag 4 februari 2010 voor de derde keer de verkiezing van de Docent van het Jaar plaats. Vertegenwoordigers van negen faculteiten houden dan een korte presentatie over hun vakgebied. Een jury onder voorzitterschap van rector magnificus prof. dr. Frans Zwarts zal vervolgens de prijs toekennen.
Met het instellen van de jaarlijkse prijs wil het College van Bestuur benadrukken hoe belangrijk de inzet van docenten is voor de kwaliteit van het onderwijs. De winnaar wordt beloond met een kunstwerk en € 7.500. Eerdere prijswinnaars waren prof. dr. Erik Scherder (UMCG) en prof. dr. Geurt-Henk van Kooten van de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap.
Drie prijzen
Iedereen is van harte welkom bij de presentaties. Het publiek in de zaal kan stemmen over de Publieksprijs die naast de Juryprijs wordt toegekend. De presentaties zijn bovendien rechtstreeks via internet te volgen. Ook via internet kan worden gestemd en wel voor de Web-prijs.
Procedure
De negen faculteiten van de universiteit dragen elk een eigen docent. Een schriftelijke motivering per genomineerde vormt de basis voor het oordeel van de jury. In aanvulling daarop houden alle kandidaten een korte voordracht.
Zie ook de website van de Docent van het Jaar Prijs.
Datum, tijd en plaats: 4 februari 2010, 14.00 uur, UMCG/Keuningzaal, A. Deusinglaan 1
Noot voor de pers
Meer informatie: A. van Arragon, tel. 050-3636643, e-mail: a.van.arragon rug
Zie ook: column Wied Ruijssenaars
Laatst gewijzigd: | 25 april 2022 08:39 |
Meer nieuws
-
16 december 2024
Jouke de Vries: ‘De universiteit zal wendbaar moeten zijn’
Aan het einde van 2024 blikt collegevoorzitter Jouke de Vries terug op het afgelopen jaar. Daarbij gaat hij in op zijn persoonlijke hoogte- en dieptepunten en kijkt hij vooruit naar de toekomst van de universiteit in financieel moeilijke tijden.
-
10 juni 2024
Om een wolkenkrabber heen zwermen
In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...