Skip to ContentSkip to Navigation
Wubbo Ockels School for Energy and Climate Nieuws

Eerste aflevering van de podcastserie ‘Groen geld verdienen’ gelanceerd

25 april 2024

Op 24 april 2024 heeft ENTRANCE – Centre of Expertise Energy de nieuwe podcastserie ‘Groen geld verdienen’ gelanceerd die is opgenomen tijdens ESNS in het House of Connections. In de podcast vertellen ondernemers hoe ze groen én winstgevend kunnen zijn. Luister en laat je inspireren door de ervaringen en verhalen van deze duurzame ondernemers!

Aflevering 1 – BioBTX

De eerste aflevering van de podcast is het inspirerende verhaal van Niels Schenk, CTO bij BioBTX, marktleider in hernieuwbare en circulaire aromaten. Dankzij de baanbrekende technologie van het bedrijf kunnen end-of-life plastics en biomassa worden omgezet in circulaire bouwstenen voor de chemische industrie wereldwijd.

Podcast Groen geld verdienen
Laatst gewijzigd:25 april 2024 17:29

Meer nieuws

  • 13 mei 2024

    Moleculen stilzetten

    In zijn laboratorium bouwt natuurkundige Steven Hoekstra aan een opstelling die bestaat uit twee delen: een apparaat dat moleculen van barium-fluoride maakt, en een ander apparaat dat deze moleculen bijna stilzet om ze te kunnen onderzoeken.

  • 29 april 2024

    Sensor met gevoel

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 16 april 2024

    RUG ondertekent Barcelona Declaration on Open Research Information

    De Rijksuniversiteit Groningen heeft de Barcelona Declaration on Open Research Information (Verklaring Open Onderzoeksinformatie) officieel ondertekend. Dit wordt gezien als een grote stap richting verantwoordelijke onderzoeksbeoordeling en open...