Skip to ContentSkip to Navigation
Onderzoek Kapteyn Instituut Agenda en Nieuws

Scott Trager nieuwe wetenschappelijk directeur van NOVA

18 juli 2023

Per 1 september 2023 wordt Scott Trager van het Kapteyn Astronomical Institute de nieuwe wetenschappelijk directeur van NOVA. Dat heeft het bestuur van NOVA bekendgemaakt. Trager volgt Amina Helmi op.

Scott Trager was van 2016 tot 2020 directeur van het Kapteyn Instituut van de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is de Nederlandse hoofdonderzoeker voor WEAVE, de ingenieuze spectrometer met 'geweven' glasvezels die op de William Herschel Telescope op La Palma honderden sterren tegelijk in de gaten houdt.

Amina Helmi was sinds 1 januari 2022 wetenschappelijk directeur van NOVA. Daarvoor was ze adjunct-wetenschappelijk directeur. Helmi leidde NOVA door de goed verlopen evaluatie. Ook was ze medeverantwoordelijk voor het succesvolle bid van het sectorplan. Daardoor is NOVA verzekerd van structurele financiering.

"We zijn veel dank verschuldigd aan Amina Helmi voor haar leiderschap. Mede dankzij haar bevinden we ons in stabieler financieel vaarwater dan ooit," zegt voorzitter van het NOVA-bestuur Carsten Dominik (Universiteit van Amsterdam). Hij vervolgt: "We kijken ernaar uit om met Scott Trager, en uitvoerend directeur Michiel Rodenhuis, verder te werken aan de toekomst van NOVA."

Bron: NOVA

decoratieve afbeelding
Scott Trager. Credit: Mariska de Groot
Laatst gewijzigd:20 juli 2023 13:34
View this page in: English

Meer nieuws

  • 13 mei 2024

    Moleculen stilzetten

    In zijn laboratorium bouwt natuurkundige Steven Hoekstra aan een opstelling die bestaat uit twee delen: een apparaat dat moleculen van barium-fluoride maakt, en een ander apparaat dat deze moleculen bijna stilzet om ze te kunnen onderzoeken.

  • 29 april 2024

    Sensor met gevoel

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 16 april 2024

    RUG ondertekent Barcelona Declaration on Open Research Information

    De Rijksuniversiteit Groningen heeft de Barcelona Declaration on Open Research Information (Verklaring Open Onderzoeksinformatie) officieel ondertekend. Dit wordt gezien als een grote stap richting verantwoordelijke onderzoeksbeoordeling en open...