Groningen start met zij-instroom Tandheelkunde
Vanaf september 2012 kent het Universitair Medisch Centrum Groningen /Rijksuniversiteit Groningen naast een zij-instroom Geneeskunde ook een zij-instroom voor de opleiding Tandheelkunde. Dit is een studieprogramma voor personen die eerst een andere studie of opleiding hebben gevolgd en daarna verder willen met Tandheelkunde. Er zijn eerst 12 plaatsen beschikbaar in dit programma.
Om voor een plaats in dit programma in aanmerking te komen, moeten kandidaten een bachelor-diploma van HBO of Wetenschappelijk Onderwijs op zak hebben en natuur- en scheikunde op VWO-nivo hebben gevolgd.
Het programma voor zij-instromers is ontwikkeld omdat de afgelopen jaren is gebleken dat er veel vraag is van bijvoorbeeld studenten Life Sciences of de hbo-opleiding Mondzorgkunde om verder te gaan met een studie Tandheelkunde. Verder biedt dit programma een extra mogelijkheid om het dreigende tekort aan tandartsen in de nabije toekomst te voorkomen.
Het zij-instroom programma Tandheelkunde bestaat uit een studie van in totaal vier jaar. Eerst volgen de deelnemers een schakelprogramma van een jaar; dit bereidt hen specifiek voor op de theoretische tandheelkundige kennis en op de praktische tandheelkundige vaardigheden. Daarna volgt het Masterprogramma Tandheelkunde dat drie jaar duurt; dit is het reguliere curriculum voor de studie Tandheelkunde.
Laatst gewijzigd: | 13 maart 2020 01:52 |
Meer nieuws
-
16 januari 2025
€16,5 miljoen subsidie voor onderzoek naar effect CAR T-cellen bij terugkerende beenmergkanker
Het UMCG gaat specifieke CAR-T cellen produceren om patiënten met terugkerende beenmergkanker te behandelen. Samen met Amsterdam UMC Cancer Center Amsterdam gaat het UMCG de effectiviteit van deze mogelijk nieuwe behandeling onderzoeken. Voor het...
-
16 december 2024
Jouke de Vries: ‘De universiteit zal wendbaar moeten zijn’
Aan het einde van 2024 blikt collegevoorzitter Jouke de Vries terug op het afgelopen jaar. Daarbij gaat hij in op zijn persoonlijke hoogte- en dieptepunten en kijkt hij vooruit naar de toekomst van de universiteit in financieel moeilijke tijden.
-
27 augustus 2024
UMCG gaat onderzoeksfaciliteiten beschikbaar stellen voor geneesmiddelenontwikkeling
Om de beschikbaarheid en effectiviteit van geneesmiddelen in Nederland te verbeteren gaat het UMCG het bedrijf G² Solutions opzetten. Dit bedrijf moet ervoor gaan zorgen dat belangrijke technologische ontwikkelingen op het gebied van DNA sequencing...