Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Organisatie Diensten en services Teaching Academy Groningen

Call for VIS grants and SoTL project kick-off

31 januari 2024

Call voor Virtuele Internationale Uitwisseling (VIS-)subsidies

Het VIS-initiatief biedt financiering voor de opzet van Virtuele Internationale Samenwerkingsprojecten. Tijdens een virtueel internationaal samenwerkingsproject werken Nederlandse en buitenlandse studenten op afstand samen aan een opdracht waarbij ze lokale kwesties verbinden met het wereldwijde perspectief. De indiening van VIS-fondsaanvragen is geopend van 1 tot 29 februari 2024. Voor meer informatie kunt u de website van het Nederlandse Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en VIS raadplegen.

Aankondiging: TAG Scholarships of Teaching and Learning (SoTL) subsidie

In februari zal de TAG de nieuwe oproep voor de Beurzen voor Onderwijs en Leeronderzoek (SoTL) publiceren. De SoTL-subsidie heeft tot doel leraren te stimuleren en ondersteunen die een systematisch en betekenisvol onderzoek willen uitvoeren naar hun eigen onderwijspraktijk. De SoTL-subsidies zijn bedoeld voor alle leraren, zowel beginnend als meer ervaren, en kunnen worden gebruikt voor kleine (bijvoorbeeld één college of seminar) en wat grotere (bijvoorbeeld een hele cursus of een significant deel van een cursus) projecten. Maximaal worden zes beurzen toegekend (max. €5.000 per project). De deadline (eind mei) voor het indienen van voorstellen wordt gepubliceerd in de Oproep voor Voorstellen. Meer informatie over de beurs is te vinden op de TAG-website.

Workshop: Begin met je SoTL-project!

Doe mee op 13 maart van 10:00-12:00 aan een boeiende workshop: "Begin met je SoTL-project." Deze sessie is op maat gemaakt voor mensen die graag een SoTL-subsidie willen aanvragen, of het nu van NRO of TAG is, en die graag willen duiken in de wereld van Scholarship of Teaching and Learning (SoTL). Deze interactieve workshop begeleidt je door de basisprincipes van SoTL, helpt je de essentie en het belang ervan in onderwijsonderzoek te begrijpen. Krijg inzicht in het samenstellen van een overtuigend SoTL-project en ontvang waardevolle tips voor succesvolle subsidieaanvragen. Of je nu een doorgewinterde onderwijsprofessional bent of net aan je academische reis begint, deze workshop belooft je uit te rusten met de kennis en vaardigheden om zelfverzekerd aan je SoTL-avontuur te beginnen.

Mis deze kans niet om je onderwijsinzichten om te zetten in impactvol onderzoek! Zet 13 maart in je agenda en bereid je voor op de eerste stap op weg naar je SoTL-reis. Je kunt je aanmelden voor deze workshop door het registratieformulier in te vullen.

TAG Subsidieondersteuning

Ben je geïnteresseerd in het aanvragen van een van de onderwijsbeurzen en wil je hulp bij het schrijven van je subsidieaanvraag? Neem dan contact op met onze adviseur onderwijsbeurzen & innovatie, dr. Maaike Engels, via tag-grantsupport@rug.nl.

Laatst gewijzigd:31 januari 2024 09:58
View this page in: English

Meer nieuws

  • 29 april 2024

    Sensor met gevoel

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 16 april 2024

    RUG ondertekent Barcelona Declaration on Open Research Information

    De Rijksuniversiteit Groningen heeft de Barcelona Declaration on Open Research Information (Verklaring Open Onderzoeksinformatie) officieel ondertekend. Dit wordt gezien als een grote stap richting verantwoordelijke onderzoeksbeoordeling en open...

  • 02 april 2024

    Vliegen op houtstof

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...