Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Organisatie Diensten en services Teaching Academy Groningen

Call voor Comenius 2024 & VIS-initiatiefbeurzen zijn geopend!

15 augustus 2023

Call voor nieuwe Comenius voorstellen

Het NRO heeft de call voor Comenius-beursvoorstellen voor 2024 gepubliceerd. Onderwijsprofessionals kunnen een aanvraag indienen voor een van de drie beurzen: Teaching Fellow, Senior Fellow of Leadership Fellow, op basis van hun onderwijservaring. Lees meer over de huidige deadlines en de thema's van dit jaar op de programmapagina.

VIS-subsidie opent het klaslokaal naar de wereld

Het VIS-initiatief biedt financiering voor het opzetten van Virtuele Internationale Samenwerkingsprojecten. Tijdens een virtueel internationaal samenwerkingsproject werken Nederlandse en buitenlandse studenten op afstand samen aan een opdracht waarin ze lokale vraagstukken koppelen aan het mondiale perspectief. De VIS-fondsen kunnen worden aangevraagd van 1 september 2023 tot en met 30 september 2023. Kijk voor meer informatie op de website van het Nederlandse Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Subsidieverstrekking binnen de UG

Ben je geïnteresseerd in het aanvragen van een van de Comenius-beurzen? Wil je hulp bij het schrijven van je beursaanvraag? De Comenius schrijfgroep komt na de zomer twee keer samen, op 31 augustus en 21 september (13-15u). Deelnemers worden begeleid bij het schrijven van een volledige aanvraag en krijgen tips en tricks bij het schrijven van een kwalitatief sterk voorstel. Het programma wordt georganiseerd door de talent- en subsidiecoördinator, dr. Maaike Engels, en bestaat uit twee live sessies en meerdere feedbackrondes. Je kunt je aanmelden via het inschrijfformulier.

Laatst gewijzigd:21 augustus 2023 09:09
View this page in: English

Meer nieuws

  • 13 mei 2024

    Moleculen stilzetten

    In zijn laboratorium bouwt natuurkundige Steven Hoekstra aan een opstelling die bestaat uit twee delen: een apparaat dat moleculen van barium-fluoride maakt, en een ander apparaat dat deze moleculen bijna stilzet om ze te kunnen onderzoeken.

  • 29 april 2024

    Sensor met gevoel

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 16 april 2024

    RUG ondertekent Barcelona Declaration on Open Research Information

    De Rijksuniversiteit Groningen heeft de Barcelona Declaration on Open Research Information (Verklaring Open Onderzoeksinformatie) officieel ondertekend. Dit wordt gezien als een grote stap richting verantwoordelijke onderzoeksbeoordeling en open...