Skip to ContentSkip to Navigation
Jantina Tammes School of Digital Society, Technology and AI Agenda

VPRO Hackathon 'Trust me AI know'

Vanaf:do 06-06-2024
Tot en met:vr 07-06-2024
Waar:House of Connections, Grote Markt 21, Groningen
decoratieve afbeelding

VPRO Medialab organiseert de vijfde editie van Publieke Pioniers en deze keer in Groningen! In samenwerking met Forum Groningen, de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en de  Hanzehogeschool Groningen wordt de impact van AI op ons vertrouwen verder onderzocht tijdens Publieke Pioniers #5: Trust me, AI know.

In een wereld die overspoeld wordt met informatie is vertrouwen een ongrijpbaar goed geworden. Geloof jij nog alles wat je ziet? Door fake news, AI-filterbubbels, digital twins en deepfakes is het van  groot belang om de impact van AI in ons vertrouwen te onderzoeken. Tijdens Publieke Pioniers gaan  we onderzoeken hoe publieke omroepen zich kan verhouden tot AI. Zou het met gepast oog voor publieke waarden, AI ook een kracht kunnen zijn die het vertrouwen in publieke media en  journalistieke verhalen opnieuw kan definiëren? Kan AI via innovatie en samenwerking ook radicale hoop en oplossingen bieden om het vertrouwen in de media en de samenleving juist te herstellen en  te bevorderen?

De lancering van Publieke Pioniers #5: Trust me, AI know, begint met een publieke inspiratieavond in Forum Groningen op 28 mei. Deze avond biedt de gelegenheid om te luisteren naar experts over AI en vertrouwen. Daarnaast zal er ook een panelgesprek plaatsvinden en kan je bij de randprogrammering toffe showcases zien. Laat je inspireren of neus rustig rond bij inspirerende  projecten. Afsluitend is er een borrel waar je waardevolle connecties kan maken. Iedereen mag deze avond bijwonen, reserveer snel je gratis ticket hier. Als je niet bij de inspiratieavond kunt zijn, kun je je alsnog opgeven voor de hackathon.

Op 6 en 7 juni duiken teams bestaande uit studenten, omroepmedewerkers en experts uit het  werkveld in het thema vertrouwen, AI en de media, tijdens de hackathon van Publieke Pioniers #5.  De verschillende teams gaan in twee dagen werken aan een conceptidee en vervolgens uitwerken  naar een innovatief prototype. Op vrijdagmiddag 7 juni presenteren verschillende teams hun  resultaten aan de jury en het publiek tijdens de Open Demo’s. Dit belooft weer een toffe hackathon te worden, dus meld je snel aan!

Meer informatie kun je vinden op deze website.

View this page in: English