Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws

Genomineerden Ben Feringa Impact Award 2024

13 mei 2024

Jaarlijks onderscheidt de Rijksuniversiteit Groningen bijzondere prestaties van haar onderzoekers en studenten op het gebied van kennisbenutting met de Ben Feringa Impact Award. Hiermee worden wetenschappers en studenten met uitzonderlijke aandacht voor kennisbenutting in het zonnetje gezet. Onder kennisbenutting wordt het verbinden van wetenschappelijk onderzoek aan een professionele (niet-academische) en/of maatschappelijke (waaronder economische) praktijk verstaan.

De prijs wordt uitgereikt in twee categorieën: onderzoekers en studenten. Hieronder staan de genomineerden per categorie. De uitreiking van de Ben Feringa Award vindt plaats op 21 mei 2024.

Categorie| onderzoeker

Impact: 'MyLeg', onderzoek naar protheses voor boven de knie
Datum:13 mei 2024

Een van de drie onderzoekers die genomineerd zijn voor de Ben Feringa Impact Award 2024 is hoofddocent Robotica Raffaella Carloni. Carloni deed onderzoek naar de ontwikkeling van protheses voor boven de knie.

Impact: 'URinControl', behandeling van urineverlies via app
Datum:06 mei 2024

Een van de drie onderzoekers die genomineerd zijn voor de Ben Feringa Impact Award 2024 is huisarts en onderzoeker-epidemioloog Anne Loohuis. Loohuis deed onderzoek naar de behandeling van urineverlies door middel van de zelfhulp-app 'URinControl'.

Impact: De publieke perceptie en aanvaardbaarheid van duurzame transities
Datum:29 april 2024

Goda Perlaviciute, universitair hoofddocent aan de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen, is genomineerd voor de Ben Feringa Impact Award 2024 in de categorie 'onderzoeker'. Perlaviciute is genomineerd vanwege haar onderzoek naar de publieke perceptie en aanvaardbaarheid van duurzame transacties, met speciale aandacht voor energietransities.

Categorie|student

Impact: Veilige toegang tot gezondheidsgegevens voor onderzoek
Gepubliceerd op:13 mei 2024

Een van de genomineerde studenten voor de Ben Feringa Impact Award 2024 is Anastasija Spajic. Spajic is genomineerd voor haar stageonderzoek naar veilige toegang tot gezondheidsgegevens voor onderzoeksdoeleinden.

Impact: Gebruik van geografische-ruimtelijke data bij internationale ontwikkelingssamenwerking
Datum:06 mei 2024

Een van de genomineerde studenten voor de Ben Feringa Impact Award 2024 is Jonas Göbel. Göbel is genomineerd voor zijn stageonderzoek naar het gebruik van geografische-ruimtelijke data op het gebied van internationale ontwikkelingssamenwerking.

Impact: Belemmeringen en kansen bij het aanleggen van voedseltuinen
Datum:29 april 2024

Een team van drie studenten is genomineerd voor de Ben Feringa Impact Award 2024, namelijk: Leslie Knigge, Martin Ottens en Yasmin Madsen. De studenten zijn genomineerd vanwege hun scriptieonderzoek naar belemmeringen en kansen bij het aanleggen van voedseltuinen.

Laatst gewijzigd:22 mei 2024 11:43
View this page in: English

Meer nieuws

  • 24 mei 2024

    Lustrum 410 in beeld

    Lustrum 410 in beeld: Een fotoverslag van het lustrum 2024

  • 21 mei 2024

    Uitslag universitaire verkiezingen 2024

    De stemmen zijn geteld en de uitslag van de universitaire verkiezingen is binnen!

  • 13 mei 2024

    Moleculen stilzetten

    In zijn laboratorium bouwt natuurkundige Steven Hoekstra aan een opstelling die bestaat uit twee delen: een apparaat dat moleculen van barium-fluoride maakt, en een ander apparaat dat deze moleculen bijna stilzet om ze te kunnen onderzoeken.