Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Verfijn uw zoekopdracht

Herstel standaardwaarden
check form
  • Nieuws per interessegebied

  • Nieuws per onderwerp

  • Nieuws van

  • Nieuws per doelgroep

Nieuws doorzoeken

Hier kunt u zoeken naar berichten van de afgelopen twee jaar. Oudere berichten kunt u vinden in het archief.

Search form

Resultaten 1 - 10 / 600*

Update: Openingstijden UB mei
Datum:08 mei 2024

Openingstijden UB in april en mei (Koningsdag, Pinksteren, Dodenherdenking, Bevrijdingsdag, Hemelvaart).

Juliette de Wit, Femke Cnossen and Maite Laméris receive YAG grant
Datum:08 mei 2024

Juliette de Wit, Femke Cnossen and Maite Laméris have received a YAG Grant of € 6,000 for an interdisciplinary project on the long-lasting socio-economic consequences of the ‘Arbeitseinsatz’ in the Netherlands. The grant enables them to explore ways to work with historical data from the Dutch National Archives that has recently been digitized and published. Using this dataset, they aim to understand the long-lasting effects of the Aarbeitseinsatz on future generations and communities, for instance in their civic engagement.

Achter de schermen bij de Universitaire Vertaal- en Correctiedienst (UVC)
Datum:08 mei 2024

De Universitaire Vertaal- en Correctiedienst aangeboden door het Talencentrum richt zich op verschillende vertaaldiensten. We spraken met Elena Lobanov, coördinator van de afdeling, over het belang van menselijke vertaling tegenover artificiële intelligentie.

Studenten helpen mee in de strijd tegen voedselverspilling
Datum:07 mei 2024

Elke burger kan bijdragen aan een duurzamere toekomst door minder voedsel te verspillen. Maar hoe kun je er als gemeente voor zorgen dat burgers hun gedrag veranderen? Vijf studenten van de RUG-minor Future Planet Innovation deden hier onderzoek naar en kwamen met een aantal waardevolle aanbevelingen.

Weerman en eredoctor Gerrit Hiemstra kan slecht tegen flauwekul
Datum:07 mei 2024

Weerman met passie, kennis én een heldere boodschap: zo kennen veel Nederlanders Gerrit Hiemstra, jarenlang presentator van het weerbericht aan het eind van het NOS-journaal. Nog steeds is hij gefascineerd door weerfenomenen en probeert hij de ernst van klimaatverandering over te brengen, al is zijn podium tegenwoordig anders. Op 24 mei ontvangt hij een eredoctoraat van de RUG voor zijn verdiensten in het aankaarten van klimaatverandering en haar ernstige gevolgen. De uitreiking vindt plaats tijdens de lustrumweek.

Tjalling Halbertsma nieuwe decaan Rijksuniversiteit Groningen/Campus Fryslân
Datum:07 mei 2024

Prof. dr. mr. Tjalling Halbertsma wordt per 1 juni benoemd tot decaan van RUG/Campus Fryslân. Halbertsma volgt interim-decaan prof. dr. Caspar van den Berg op, die voorzitter wordt van koepelorganisatie Universiteiten van Nederland. Halbertsma is hoogleraar Internationale Betrekkingen met een focus op Oost-Azië, namens het Groninger Universiteitsfonds.

RUG reikt vier eredoctoraten uit tijdens lustrum
Datum:07 mei 2024

De Rijksuniversiteit Groningen reikt op vrijdag 24 mei 2024 om 15.00 uur vier eredoctoraten uit in het Academiegebouw. De ontvangers zijn meteoroloog Gerrit Hiemstra; directeur-generaal van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) Tedros Ghebreyesus; econoom Mariana Mazzucato en kunstmatige intelligentie-onderzoeker Kate Crawford.

Samen bouwen aan een interdisciplinaire leergemeenschap
Datum:07 mei 2024

PhD/i, de leergemeenschap voor interfacultaire promotietrajecten aan de RUG, wordt vanaf mei ondergebracht bij de Schools for Science & Society. Volgens wetenschappelijk directeur Konstantin Mierau is het de gedroomde plek.

Lezing met aanstaand Eredoctor Gerrit Hiemstra op 24 mei
Datum:07 mei 2024

Ter ere van zijn eredoctoraat heeft FSE Hiemstra uitgenodigd een lezing te geven met de titel 'Science, let's talk about it' in de ochtend van 24 mei

RUG herdenkt slachtoffers Tweede Wereldoorlog
Datum:06 mei 2024

De RUG herdacht op 4 mei alle studenten, medewerkers en anderen die zijn omgekomen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Rector magnificus Jacquelien Scherpen, lid van het College van Bestuur Hans Biemans, algemeen directeur Stephan van Galen en studentassessor Ruben Wagenvoort legden twee bloemstukken in het Academiegebouw.

* Het aantal zoekresultaten kan afwijken van het aantal resultaten dat u ziet, omdat sommige documenten afgeschermd zijn.