Skip to ContentSkip to Navigation
Maatschappij/bedrijven Centrum voor Informatie Technologie Nieuws

Studenten University College Groningen maken kennis met VR-toepassingen

25 mei 2023

Studenten van de major Health and Life Sciences van het University College hebben onlangs een bezoek gebracht aan het Reality Center van het CIT om kennis te maken met VR-toepassingen in hun onderwijs.

De studenten maakten gebruik van het XR-lab en het 3D-theater in de Smitsborg voor een virtueel bezoek aan het Protonentherapiecentrum Groningen in het kader van het vak Oncologie.

Theorie en praktijk

Eerst werd in het Reality Center een virtueel bezoek gebracht aan de techniek om de protonen op te wekken die gebruikt worden in deze therapie. Dit is in de praktijk onmogelijk vanwege de straling wanneer het centrum in bedrijf is. Daarna gingen de studenten in het XR-lab naar het patiëntengedeelte waar ze in verschillende rollen een behandelsessie naspeelden.
De onderwijssessie was een groot succes en zal in het volgende cohort in januari 2024 worden herhaald. Eind juni van dit jaar maken studenten van Campus Fryslân in Leeuwarden kennis met de mogelijkheden van VR-toepassingen in het onderwijs. De studenten gaan dan virtueel op reis en discussiëren aansluitend over sociale en culturele diversiteit.

CIT-breed

Meerdere partijen vanuit het CIT leveren een bijdrage aan het project, Edu+ genaamd, waarin studenten kunnen kennismaken met VR. Vanuit het CIT werken naast team Visualisatie de CIT-teams Netwerkinfrastructuur, Educational Staff Development, Educational Innovation & Evaluation, Management Support en Security Office mee aan het project. Verder is ook de afdeling ABJZ van University Services betrokken bij Edu+.

Laatst gewijzigd:10 oktober 2023 12:45

Meer nieuws

  • 24 mei 2024

    Lustrum 410 in beeld

    Lustrum 410 in beeld: Een fotoverslag van het lustrum 2024

  • 21 mei 2024

    Uitslag universitaire verkiezingen 2024

    De stemmen zijn geteld en de uitslag van de universitaire verkiezingen is binnen!

  • 13 mei 2024

    Moleculen stilzetten

    In zijn laboratorium bouwt natuurkundige Steven Hoekstra aan een opstelling die bestaat uit twee delen: een apparaat dat moleculen van barium-fluoride maakt, en een ander apparaat dat deze moleculen bijna stilzet om ze te kunnen onderzoeken.