Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Werken bij de RUG Vacatures

Postdoc Enhancing Quality of Life (EQL) (1,0 fte) (V24.0277)

Functieomschrijving

De postdoc positie is verbonden aan de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen. De Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen is een groeiende faculteit met een open karakter. Met ongeveer 100 medewerkers en 100 PhD’s richten we ons op hooggekwalificeerd onderwijs en onderzoek op het gebied van planologie, demografie en geografie. Met twee bachelor- en zeven masteropleidingen biedt de faculteit brede opleidingsmogelijkheden aan zo’n 1100 studenten van over de hele wereld. Ons motto is: we are making places better together.

Projectbeschrijving
De title van het onderzoeksproject waarin deze postdoc positie is gesitueerd is: Enhancing Quality of Life: The Impact of Social Networks, Collective Efficacy, and Physical Environment on Home-Based Rehabilitation for Stroke Survivors (EQLstroke). Het project wordt gefinancierd door NWO via het programma Transforming Health Care Systems. Het is een internationaal project, met partners in Zweden (Dalarna University; projectleider) en Letland (Rīga Stradiņš University). In Nederland is naast de Rijksuniversiteit Groningen ook de Universiteit Maastricht betrokken (prof. dr. Hilde Verbeek).

Het doel van EQLstroke is om revalidatie in de thuissituatie na een beroerte te verbeteren, waarbij de focus ligt op oudere mensen. Hierbij richten we ons op het ontwikkelen en testen van een interventie gericht op zelf-management en het sociale netwerk als essentiële onderdelen van een holistische benadering van revalidatie in de thuis-omgeving. Het project bestaat uit drie fasen:

1) Het verzamelen van sleutelinformatie door middel van kwalitatieve sociale netwerken, place-mapping, diepte-interviews met mensen met een beroerte en hun familie, en een review van beleidsdocumenten, als input voor het vormgeven van de interventie.
2) Participatieve co-design workshops om een interventie te ontwikkelen gericht op een effectief sociaal netwerk.
3) Vertalen van de interventie naar de praktijk, inclusief het verfijnen van de interventie samen met betrokken actoren, en het uitvoeren van een pilot-studie in één van de landen uit het consortium.

De leiding van fase 2 ligt bij de Nederlandse partners, en daarom zoeken we een kandidaat die in elk geval expertise heeft op het terrein van participatief actie-onderzoek en/of co-design.

EQLstroke is een multidisciplinair project waarin wetenschappers met verschillende achtergronden (verpleegwetenschappen, revalidatiegeneeskunde, psychologie en gezondheidsgeografie) samenwerken. De beoogde postdoc zal formeel werkzaam zijn bij de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen, maar werkt nauw samen met de Universiteit Maastricht, in het bijzonder de Academische Werkplaats Ouderenzorg Limburg van het Care and Public Health Research Institute.

Functie-eisen

Gezien het internationale en multidisciplinaire karakter van het onderzoeksplan zoeken we iemand met een brede interesse in multidisciplinair onderzoek en uitstekende onderzoeks- en projectmanagement vaardigheden.

We zoeken een kandidaat met:

  • een doctoraat (PhD) in de Sociale Geografie, Demografie, Sociologie, Psychologie, Verplegingswetenschappen, Gezondheidswetenschappen, Public Health, Bewegingswetenschappen, of een aanverwante discipline (afgerond of binnenkort af te ronden)
  • publicaties in internationale peer-reviewed wetenschappelijke tijdschriften, bij voorkeur op thema’s gerelateerd aan het EQLstroke project
  • ervaring met kwalitatieve onderzoeksmethoden, in zowel het verzamelen als analyseren van kwalitatieve data
  • excellente vaardigheden in participatief actie-onderzoek en/of co-design
  • aantoonbare ervaring met constructief samenwerken in een onderzoeksteam en het nemen van de leiding in samenwerkingsverbanden; bij voorkeur ervaring in internationale en/of multidisciplinaire onderzoeksprojecten
  • aantoonbare interesse in het onderwerp, bij voorkeur aantoonbaar door eerder werk op vergelijkbare onderwerpen
  • bij voorkeur: ervaring met het begeleiden van studenten en/of onderzoeksassistenten
  • vloeiende beheersing van Nederlands en Engels
  • excellente communicatievaardigheden
  • conceptueel vermogen
  • een pro-actieve en onafhankelijke werkhouding
  • nieuwsgierigheid en enthousiasme voor (toegepast) wetenschappelijk onderzoek.

Organisatie

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden in overeenstemming met de cao Nederlandse Universiteiten:

  • een aanstelling als postdoctoraal onderzoeker voor een periode van 30 maanden
  • op basis van kwalificaties en ervaring een salaris van € 3.226,- bruto per maand tot € 5.090,- (schaal 10) bruto per maand bij volledige werktijd; de overige arbeidsvoorwaarden zijn ook conform de cao Nederlandse Universiteiten
  • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto-inkomen.

Startdatum is 1 september 2024.

Sollicitatie

Je kunt solliciteren door jouw sollicitatiebrief, voorzien van de gevraagde documenten, te sturen vóór zondag 9 juni, 23.59 uur, uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.

De eerste ronde selectiegesprekken wordt gehouden op donderdag 20 juni. De tweede ronde waarin ook een schrijfopdracht uitgevoerd moet worden vindt plaats op 4 juli.

De Rijksuniversiteit Groningen streeft ernaar een universiteit te zijn waar medewerkers en studenten zich gerespecteerd en thuis voelen, ongeacht verschillen in achtergronden, ervaringen, perspectieven en identiteit. Het werken aan onze kernwaarden inclusiviteit en gelijkwaardigheid zien we als een gezamenlijke verantwoordelijkheid en wij werken constructief aan het creëren van een sociaal veilige omgeving. Diversiteit van studenten en medewerkers verrijkt het academische debat en draagt bij aan de kwaliteit van ons onderwijs en onderzoek. Daarom moedigen wij met name sollicitanten uit maatschappelijk ondervertegenwoordigde groepen aan te solliciteren. Voor meer informatie zie ook onze pagina over ons diversiteitsbeleid: https://www.rug.nl/about-ug/policy-and-strategy/diversity-and-inclusion/

Onze selectieprocedure volgt de richtlijnen van de sollicitatiecode NVP: https://www.nvp-hrnetwerk.nl/nl/sollicitatiecode en de Code of Conduct for the recruitment of researchers: https://euraxess.ec.europa.eu/jobs/charter/code van de Europese Commissie.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Informatie

Voor informatie kunt u contact opnemen met:

  • Prof. dr. Louise Meijering, l.b.meijering rug.nl

Bovenstaand(e) e-mailadres(sen) gelieve niet te gebruiken voor het reageren op de vacatures.

Reageren op deze vacature